Τι να κάνω όταν το παιδί ντρέπεται να διαβάσει στην τάξη

Παιδιά

Οι πρώτες εβδομάδες στο σχολείο μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Γονείς και παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν μία διαφορετική καθημερινότητα και αν το μικρό σου είναι «πρωτάκι» τότε καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοώ.

Ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζουν πολλοί γονείς είναι πως το μικρό τους ντρέπεται στην τάξη να διαβάσει δυνατά ή να ρωτήσει κάτι. Βέβαια, να πούμε πως πολύ λίγα είναι εκείνα τα παιδιά που έχουν έμφυτη την αυτοπεποίθησε να «εκθέσουν» τον εαυτό τους μπροστά στην τάξη και να διαχειρίζονται καλά την προσοχή του ακροατηρίου.

Η αυτοπεποίθηση του παιδιού θα καλλιεργηθεί και ως γονείς μπορείτε να την ενισχύσετε. Φροντίστε να νιώθει την ασφάλεια της αγκαλιάς σας και της αγάπη σας και ενθαρρύνετέ το να καλλιεργήσει όλες του τις δυνατότητες και τα ταλέντα. Διαβάστε μαζί του και να το επιβραβεύετε όταν τα καταφέρνει. Σιγά -σιγά θα νιώθει πιο σίγουρο για τον εαυτό του και τις ικανότητές του.

Τα περισσότερα παιδιά δυσκολεύονται να διαβάσουν «δυνατά» με άνεση εωσότου γίνουν 9 – 10 ετών. Και κάπου εδώ, να προσθέσουμε πως υπάρχουν και πολλοί ενήλικες που το να διαβάσουν σε κοινό τους κάνει να τρέμουν.   

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES