Ο Παιδίατρος Γεώργιος Χαρίτος από τον Βόλο μοιράστηκε στην σελίδα του στο Facebook σκέψεις και συναισθήματα που κυριαρχούν σε πολλούς απο εμάς αυτόν τον καιρό.

ΧΩΡΙΣ ΣΤΙΓΜΑ

Για δεύτερη φορα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες.
 
Οχι ενός γιατρού θετικού στον κορωνοϊό, τέτοιοι θα υπάρξουν πολλοί. Αλλά μιας νοσηρής νοοτροπίας του κόσμου που με τρόπο επιθετικό ζητά δεξιά και αριστερά την άμεση δημοσιοποίηση του ονόματος του συναδέλφου.
Το όνομα του γιατρού δεν ειναι αντικείμενο του καθενός. Αφορα αυστηρα τον κοσμο του ιατρειου του καθώς και το στενό προσωπικο του περιβάλλον. Εκείνοι που πρεπει (και μονο εκείνοι) θα ενημερωθούν για να πράξουν τα δέοντα.
Οι υπόλοιποι να μας κανετε την χάρη, παρακαλώ. Καθημερινά, λογω της φύσεως του επαγγέλματος μας, εκτιθέμεθα πολλαπλάσια απο τον καθενα στον ιό. Δεν μας αρεσει καθόλου, αλλα ειναι μια δύσκολη δουλεια και κάποιος πρεπει να την κανει. Μπορουμε να διαχειριστούμε το άγχος απο ολο αυτο, αλλα αληθεια… μπορουμε να ζήσουμε και χωρις το φάντασμα του να «μας κρεμάσετε στα μανταλάκια» να πλανάται απο επανω μας.
Το ιδιο, φυσικά, ισχύει και για καθε άνθρωπο, ασχέτως επαγγέλματος. Ολοι (μα ολοι) ειμαστε υποψήφιοι για να “κολλησουμε” και αργά ή γρήγορα αυτο μαλλον θα γινει. Μην πέφτετε στην παγίδα του κοινωνικού στίγματος, της διαστροφής του “ο τάδε εχει τον κορωνοιο”. Και μην κουτσομπολεύετε την υγεία των ανθρώπων. Ποτέ. Το κάρμα γυρίζει.

Περαστικά σε όσους νοσούν, σε όσους αγωνιούν, σε όσους νοσηλεύονται.

Να θέλετε όλος ο κοσμος να ειναι καλα.

Τα υπολοιπα θα τα βρούμε στην πορεία.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES