Μπορεί να μην υπάρχει το μυστικό για την τέλεια σχέση που θα αντέξει στον χρόνο χωρίς να έχει μικρά σκαμπανεβάσματα, όμως υπάρχουν κάποιες ενδείξεις πως η δική σας είναι πολύ δυνατή.

Σύμφωνα με έρευνες, τα ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα στον γάμο τους τείνουν να έχουν αυτά τα τέσσερα χαρακτηριστικά.

Ευγένεια

Μπορεί να μένετε πολλά χρόνια μαζί, όμως το «ευχαριστώ» και το «παρακαλώ» δεν πρέπει ποτέ να φύγει από το λεξιλόγιο. Η ευγένεια μεταξύ του ζευγαριού είναι ένας πολύ μικρός τρόπος να δείξεις την εκτίμησή σου προς το έτερον ήμισυ. Και η εκτίμηση είναι σίγουρα πάνω -πάνω στη λίστα με τα χαρακτηριστικά

Κοινωνικά δίκτυα

Όλοι έχουμε αυτούς τους φίλους που μοιράζονται τα πάντα μέσω των social media. Πρώτη επέτειος, πρώτη φορά που μοιράζονται φαγητό, πρώτη εκδρομή, πρώτη εξόρμηση για αναζήτηση νυφικού και πάει λέγοντας. Όμως, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Haverford, όσο πιο ανασφαλής νιώθει κάποιος για τη σχέση του, τόσο πιο πιθανό είναι να την προβάλλει στα κοινωνικά δίκτυα. Από την άλλη, τα ευτυχισμένα ζευγάρια επιλέγουν να γιορτάζουν κάθε milestone μεταξύ τους.

Θέλουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα

Τα ζευγάρια που τείνουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα μαζί είναι αυτά που αποκτούν κοινές εμπειρίες και νιώθουν πιο ευτυχισμένα. Το να ξεκινήσετε μαζί ένα νέο χόμπι, να δοκιμάζετε κάθε εβδομάδα από ένα νέο εστιατόριο ή να εξορμήσεις μαζί, είναι μερικά από αυτά που φέρνουν πίσω τις πεταλούδες στο στομάχι. Θα νιώσετε σαν να βγαίνετε ξανά ραντεβού και όταν περνάτε καλά μαζί και γελάτε, τότε έρχεστε και πιο κοντά.

Δεν τους πειράζει το PDA

Μπορεί να μην κάνετε σεξ κάθε βράδυ, όμως τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρι έχουν μικρές ενδείξεις τρυφερότητας μέσα στην καθημερινότητά τους. Θα κρατηθούν από το χέρι, θα δουν αγκαλιά στον καναπέ μία ταινία, θα αγκαλιάζονται και γενικά, θα έχουν αρκετή σωματική επαφή.

 

Photo: Unsplash -Jonathan Borba

 
 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES