Το να φορέσεις άρωμα είναι πανεύκολο. Ψεκάζεις μερικές σταγόνες και είσαι πανέτοιμη.

Όμως, το να το φορέσεις καλά, είναι μία μικρή πρόκληση. Για παράδειγμα, ήξερες πως σημαντικό ρόλο στη διάρκειά του παίζει το ύφασμα του ρούχου που φοράς αλλά και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν; Επιπλέον, το να ψεκάζεις το εσωτερικό των καρπών σου και μετά να τους τρίβεις μεταξύ τους, σίγουρα δεν είναι ο σωστός τρόπος.

Συγκεντρώσαμε τα τέσσερα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε καθώς φοράμε το άρωμά μας.

Μην το τρίβεις

Όπως είπαμε και παραπάνω, το να τρίβεις τους καρπούς σου αφού έχεις ψεκάσει μερικές σταγόνες από το άρωμα, είναι λάθος. Το δέρμα ζεσταίνεται από την τριβή και απελευθερώνει έλαια που μπορεί να αλλοιώσουν τη μυρωδιά.

Το σημείο του σπιτιού που έχεις το μπουκάλι

Πού έχεις τα μπουκαλάκια με τα αρώματά σου; Τα περισσότερα δεν ανταποκρίνονται καλά στα πολύ ζεστά ή πολύ κρύα σημεία του σπιτιού.

Οι μεγάλες εναλλαγές της θερμοκρασίας δεν κάνουν καλό στο άρωμά σου. Έτσι, ίσως πρέπει να το βγάλεις από το μπάνιο σου και να το βάλεις στο υπνοδωμάτιό σου που έχει πιο σταθερή θερμοκρασία.

Όντως τα καλά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια

Η δημοφιλής ρήση έχει μία πολύ σημαντική βάση. Όταν το μπουκάλι είναι μεγάλο, όσο λιγότερο άρωμα έχει απομείνει, τόσο περισσότερο οξυγόνο «εισβάλει» και αλλάζει η σύνθεσή του.

Αν όμως βάζεις καθημερινά άρωμα, τότε είσαι εντάξει γιατί δεν προλαβαίνει να μπει τόσο οξυγόνο ώστε να αλλάξει τη σύσταση.

Αν όμως έχεις το μεγάλο μέγεθος και βάζεις σπάνια, τότε ίσως πρέπει να σκεφτείς να πάρεις τη μικρότερη συσκευασία την επόμενη φορά.

Οι καιρικές συνθήκες

Σε ένα στεγνό δέρμα, τα αρώματα δεν διαρκούν πολύ. Αυτός είναι ο λόγος που συνήθως οι body lotion μυρίζουν για περισσότερες ώρες απ’ ότι μία κολόνια. Επιπλέον, όταν η μέρα είναι πολύ ζεστή ή έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας, τότε καλύτερα να μην βάλεις άρωμα γιατί δεν διαρκεί πολύ. Τότε, ίσως είναι καλύτερα να ψεκάσεις μερικές σταγόνες στο ρούχο ή ακόμα και τα μαλλιά σου.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES