Εγκυμοσύνη: Πότε να ξεκινήσεις τις βιταμίνες

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 14-10-2020

Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα αλλά και φαρμακευτική αγωγή που ίσως λάβεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όμως οι βιταμίνες είναι εκείνες που σίγουρα θα σου συστήσει ο γυναικολόγος σου. Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα κρίσιμη γιατί καθορίζει την υγεία αλλά και την ανάπτυξη του εμβρύου και γι’ αυτό πρέπει να εξασφαλίσεις πως και οι δυο σας λαμβάνετε όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Συνήθως, οι γυναίκες ξεκινούν τις βιταμίνες στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους μετά από την προτροπή του γιατρού τους. Όμως –πάντα σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο σου-, αν θέλεις να μείνεις έγκυος το επόμενο διάστημα, μπορείς να κάνεις αιματολογικές εξετάσεις και να πάρεις βιταμίνες ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Από την άλλη, αν το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό και σε ξάφνιασε ευχάριστα, μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα τις βιταμίνες σου, αφού πρώτα κάνεις το ραντεβού με τον γυναικολόγο σου που θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα.

Γιατί να τις ξεκινήσεις νωρίτερα

H πραγματικότητα είναι πως το έμβρυο παίρνει πολλές από τις θρεπτικές ουσίες από το σώμα σου, με αποτέλεσμα να σε αφήνει με αναγούλες, εξάντληση, πόνους και με τις ορμόνες σου που κάνουν ένα μικρό πάρτι. Όπως καταλαβαίνεις, θα χρειαστείς όση βοήθεια μπορείς να έχεις. Το συμπλήρωμα βιταμινών και μετάλλων εξασφαλίζει πως θα παραμείνεις και εσύ υγιής κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα μηνών και έτσι θα εξασφαλίσεις πως λαμβάνεις ό,τι χρειάζεται το σώμα σου προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μίας εγκυμοσύνης.

Οι πιο σημαντικές βιταμίνες

Φυλλικό (ή φολλικό) οξύ, ασβέστιο και σίδηρο, είναι οι βιταμίνες που χρειάζεται περισσότερο ένα σώμα κατά τη διάρκεια της κύησης.

Ωστόσο, πριν πας στο φαρμακείο φρόντισε να συζητήσεις για τις βιταμίνες με τον γυναικολόγο σου.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES