Εξωτικά ρεβίθια με κάρι

Μαγειρευουμε

4moms team , 12-10-2020

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια χοντρά, μουλιασμένα αποβραδίς με ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 800 ml ζωμός λαχανικών
  • χυμός από 1 λεμόνι+επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 400 γρ. ντοματάκια ολόκληρα, αποφλοιωμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
  • ⅓ μάτσο φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρι, τον κουρκουμά και το μπούκοβο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και τον ζωμό, μετριάζουμε τη φωτιά, μισκοσκεπάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα. Μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρέξ ή βαθύ ταψί, προσθέτουμε τα ντοματάκια και αλατοπίπερο και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ρεβίθια. Αν δούμε ότι σώνονται τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε με γιαούρτι, κόλιανδρο και χυμό λεμόνι.

Πηγή: www.gastronomos.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES