5 τρόποι που ωφελεί το παιδί η κηπουρική

Παιδιά

Η κηπουρική  εκτός από ένας εξαιρετικός τρόπος να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί είναι και μία εξαιρετική ευκαιρία το παιδί να γνωρίσει τη φύση και το περιβάλλον.

Αγοράστε μαζί σπόρους και φυτά ώστε να τα  παρακολουθείτε να μεγαλώνουν και να περνάτε χρόνο ως οικογένεια.

Όμως, υπάρχουν ακόμα πέντε οφέλη που σίγουρα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη:

Προσφέρει ηρεμία

Η σύγχρονη καθημερινότητα είναι ιδιαίτερα αγχωτική. Καθώς τα παιδιά δεν γνωρίζουν πως μπορούν να διαχειριστούν και εκφράσουν σωστά τα έντονα συναισθήματα που νιώθουν, η κηπουρική μπορεί να τα βοηθήσει να ηρεμήσουν και να καθαρίσουν το μυαλό τους. Η ενασχόληση με τη φύση και τον κήπο σας θα το χαλαρώσει και θα είναι για εκείνο μία διέξοδος.

Υγιεινή διατροφή

Και όμως, η κηπουρική προάγει τις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Μεγαλώνοντας τα δικά τους λαχανικά και φρούτα, τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της υγιεινής διατροφής και των θρεπτικών στοιχείων.

Μακριά από την τεχνολογία

Το να ασχολείστε με την κηπουρική είναι μία καλή ευκαιρία ώστε το παιδί να αφήσει το tablet και το κινητό στην άκρη. Θα περάσετε μαζί χρόνο στη φύση και θα λάβετε αρκετή ποσότητα βιταμίνης D. Ωστόσο,  αν είστε για πολλή ώρα στον ήλιο, τότε φροντίστε να βάλετε αντηλιακό και να έχετε μαζί σας καπέλο.

Οι δεξιότητες που καλλιεργούνται

Το να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθησή του. Επιπλέον, η ενασχόληση με την κηπουρική μαθαίνει στο παιδί να έχει υπομονή και να είναι υπεύθυνο, δύο δεξιότητες που θα του φανούν εξαιρετικά χρήσιμες για τη ζωή του.

Χρόνος με την οικογένεια

Αφήσαμε το προφανές για το τέλος. Γονείς και παιδιά μπορούν να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις εντάσεις. Είναι μία ευκαιρία να συζητήσετε μαζί του για διάφορα θέματα και να μάθετε περισσότερα για εκείνο αλλά και την καθημερινότητά του στο σχολείο.

Αν δεν έχετε κήπο τότε μπορείτε να μετατρέψετε μία γωνιά στη βεράντα ή το μπαλκόνι σας σε ένα μικρό…μποστάνι.

 

Photo: Pexels – Anna Earl

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES