Κυριακή στην Πάρνηθα: A walk in the woods

Δράσεις

Μια ημέρα στο δάσος. Αυτός ήταν ο στόχος. Κάθε περίπατος στη φύση είναι δρόμος προς εσωτερική γαλήνη, ηρεμία και ευεξία. Είναι σύνδεση με το κέντρο μας. Από τη φύση αντλούμε όλα εκείνα τα υλικά που γίνονται φάρμακο για το σώμα και την ψυχή μας.

Στη φύση, μέσα στο δάσος βρεθήκαμε την Κυριακή και βιώσαμε μια δυνατή αξέχαστη εμπειρία.

Το ραντεβού δόθηκε στις 930 το πρωϊ στο καταφύγιο στο Μπαφι της Πάρνηθας. Οδηγός μας η Νικολέτα Γκαρέτσου και ο Δημοσθένης από την ομάδα experience the natural.

Συνοδοιπόροι μας η Ελισάβετ, η Μυρτώ, η Ειρήνη, η Μαριαλένα, η Μαίρη, Ρούλα, η Μαριάννα με την κόρη της Εύα, τη μικρή μασκότ μας!  10 γυναίκες σε μονοπάτια με διαφορετικές μυρωδιές από τα βότανα, τις ζυμώσεις, τις σήψεις, τις αναγεννήσεις μέσα στο αλπικό δάσος.

Οξυγόνο, διάθεση για περιπέτεια, παρεΐστικη διάθεση, ενυδάτωση, ενέργεια και τόνωση με το βιταμινούχο νερό Superfruits Water -σε τρεις μοναδικές γεύσεις- που συνδυάζει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, χυμό φρούτων και φυσικά αρώματα, χωρίς να περιέχει ζάχαρη. Ήταν η “δύναμη” μας στις σχεδόν 4 ώρες πεζοπορίας. 

Η διαδρομή: Από το καταφύγιο του Μπάφι ξεκινήσαμε, στον Άγιο Πέτρο στη Μόλα κάναμε την πρώτη στάση. Εκεί ξαποστάσαμε για να πάρουμε δύναμη. Να ξεδιψάσουμε. Με το Ready 4 Action, ένα απολαυστικό mix βιταμινών, ιχνοστοιχείων από χυμό λεμόνι, ροδάκινο, φρούτο του πάθους και γκουάβα, πήραμε ενέργεια για να συνεχίσουμε.

Συνέχεια προς το πυροφυλάκειο Σκίπιζας. Ακόμη μια στάση μετά από δύσκολη ανάβαση. Καθαρός αέρας, θέα που σου κόβει την ανάσα. Οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, ο χυμός κεράσι, ρόδι και σμέουρο του RedBoost, μας έδωσε την τόνωση που χρειαζόμασταν.

Στο τέλος της διαδρομής, πίσω στο καταφύγιο στο Μπάφι, απολαύσαμε το βιταμινούχο Lemon Bliss για ισορροπία και ευεξία. Για να τελειώσει η ημέρα ήρεμα όπως άρχισε. 

Λίγο πριν πούμε αντίο αποφασίσαμε να συναντηθούμε ξανά σε άλλα μονοπάτια, σε διαφορετική διαδρομή την επόμενη φορά. Κάθε φορά βάζοντας έναν μεγαλύτερο στόχο.

Γυρνώντας από την πεζοπορία συνειδητοποιήσαμε πως βγαίνοντας έξω στη φύση για έναν περίπατο στην πραγματικότητα ήταν σαν να πηγαίναμε “μέσα”. Όλες μαζί και η καθεμία μόνη. Σαν ομάδα αλλά και ως μονάδα η καθεμιά.

Ένας περίπατος στο δάσος είναι πάντα μια καλή επιλογή για την Κυριακή! To be continued…

Κάθε περίπατος στο δάσος θέλει και το τραγούδι του.

Εδώ ένα παλιό αλλά καλό. Ο Peter Gabriel σε δικά του μουσικά μονοπάτια…

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES