Vegan γιουβέτσι

Μαγειρευουμε

4moms team , 11-09-2020

Το Vegan γιουβέτσι του Γιώργου Τσούλη είναι το κριθαράκι με αρακά & λαχανικά που θα λατρέψετε

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αρακά, κατεψυγμένο

400 γρ. ντομάτα, κονκασέ

250 γρ. κριθαράκι, μέτριο

200 γρ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια

½ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο

200 ml ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι.
  3. Κατόπιν, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  4. Τα τελευταία 5 λεπτά βρασίματος προσθέτουμε τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου.
  5. Μόλις χυλώσει το φαγητό, προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό.

Πηγή: www.giorgostsoulis.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES