Κορωνοϊος: Τα τρία κύρια συμπτώματα στα παιδιά

Υγεία

4moms team , 07-09-2020

Μία ερευνητική ομάδα από τη Βόρεια Ιρλανδία ανακοίνωσε πως κατάφερε να προσδιορίσει τα τρία κύρια συμπτώματα του κορωνοϊου στα παιδιά. Τα παιδιά είναι πιθανότερο να είναι ασυμπτωματικά και αυτό καθιστά ακόμα πιο δύσκολες τέτοιες μελέτες.

Η επιστημονική ομάδα ανέφερε πως σε δείγμα 992 παιδιών με τα 68 από αυτά να είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου, τα συμπτώματα που εμφάνισαν είναι ο εμετός, οι στομαχικές διαταραχές και οι διάρροιες. O μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 10 έτη.

Μάλιστα, οι ερευνητές αναφέρουν πως τα συμπτώματα αυτά δεν είναι στη λίστα συμπτωμάτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας και θα πρέπει να συμπεριληφθούν.

Αυτό που επισημαίνουν ωστόσο, είναι πως υπάρχουν ανησυχίες ότι αν πολίτες πάνε στα για ελέγχους εξαιτίας στομαχικών διαταραχών, τότε θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα στο σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία με τα κέντρα ελέγχου θα γέμιζαν από κόσμο, ενώ είναι ασαφές το αν όντως οι πόνοι στο στομάχι μπορούν όντως να αποτελούν σύμπτωμα στα μικρά παιδιά.

Σημειώνουν πάντως, πως τα συμπτώματα που σχετίζονται με το έντερο πρέπει να ληφθούν σοβαρά στα παιδιά, καθώς συνδέονται έντονα με την ασθένεια.

Ο δρ. Τομ Γουότερφιλντ του Queen’s University στο Μπέλφαστ, είπε στο BBC: «Ανακαλύψαμε πως διάρροια και εμετός είναι συμπτώματα που έχει αναφερθεί από παιδιά και νομίζω πως πρέπει να προστεθούν στη λίστα συμπτωμάτων του κορωνοϊού. Αξίζει τουλάχιστον να συζητηθεί αυτό».

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES