Σούπερ γευστική, υγιεινή και θρεπτική! Ενισχύει το ανοσοποιητικό, είναι ιδιαίτερα απολαυστική για τα παιδιά, ιδανική για ένα δυναμικό ξεκίνημα γεμάτο ενέργεια, καθώς περιέχει βιταμίνες (Ε, Β3, Β1,Β6, φυλλικό οξύ)  και ιχνοστοιχεία (σίδηρος, χαλκός, μαγνήσιο, σελήνιο, φώσφορος, ψευδάργυρος), ενώ περιέχει και πρωτείνη.

Αποτελεί άριστο συνοδευτικό για το γάλα, το γιαούρτι, το παγωτό κ.α.

Διατηρείται σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο μέχρι 2 εβδομάδες ή στην κατάψυξη έως 3 μήνες!

Υλικά που θα χρειαστούν:

2 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης

1 μπανάνα

½ φλυτζάνι αποξηραμένα φρούτα (χουρμάδες, γκότζι μπέρι, σταφίδες κλπ)

2 κ.σ. ηλίοσπορος

2 κ.σ. κακάο

2 κ.σ. μέλι

¼ κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ μόνο τη μπανάνα και τα αποξηραμένα φρούτα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε σε λαδόκολλα το μείγμα της γκρανόλα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού την απλώνουμε στο ταψί ώστε να έχει το ίδιο πάχος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 στον αέρα για 20’.

Αφού κρυώσει τη σπάμε σε μικρά κομματάκια και είναι έτοιμη!

 

Έλλη Τερζόγλου

Ιnstagram 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES