Γιατί είναι καλό να δίνεις φιστίκια στο παιδί πριν γίνει ενός

Παιδιά

4moms team , 06-08-2020

Μία νέα έρευνα που μας έρχεται από τον Καναδά, αναφέρει πως τα παιδιά είναι καλό να τρώνε φιστίκια πριν κλείσουν το πρώτο έτος της ζωής τους. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεται η εκδήλωση αλλεργίας στα φιστίκια. Οι τροφικές αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς ολοένα και αυξάνονται στην Αμερική, με τους ειδικούς να μην μπορούν να απαντήσουν στο γιατί εκδηλώνονται συνεχώς και σε όλο και μικρότερη ηλικία, ενώ σπάνια ξεπερνούνται.

Οι ερευνητές παρατήρησαν πως όσα παιδιά εκδήλωσαν αλλεργία μετά τα τρία χρόνια, δεν είχαν φάει φιστίκια τους πρώτους 12 μήνες της ζωής τους.

Τα στοιχεία προέκυψαν από μακροχρόνια μελέτη που ερεύνησε τα αίτια μιας σειράς χρόνιων παθήσεων, όπως το άσθμα, οι αλλεργίες και η παχυσαρκία και στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 2.600 παιδιά.

Τα βρέφη που κατανάλωναν συχνά και τακτικά προϊόντα φιστικιών πριν από την ηλικία των έξι μηνών δεν παρουσίασαν αλλεργία στα φιστίκια όταν έγιναν τριών ετών. Φυσικά, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η κληρονομικότητα στο αν το παιδί θα εκδηλώσει τη συγκεκριμένη αλλεργία.

Ο επικεφαλής ερευνητής Elinor Simons υποστηρίζει ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ακόμη και τα μωρά με χαμηλό κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργίας θα πρέπει να καταναλώνουν φιστίκια νωρίς.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα παιδιά που δεν είχαν εντάξει φιστίκι στη διατροφή τους μέχρι την ηλικία των 18 μηνών είχαν επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργία σε αυτά σε σύγκριση με τα παιδιά που άρχισαν να τρώνε φιστίκια πριν γίνουν εννέα μηνών.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice».

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES