Μεταμόσχευση ήπατος θα χρειαστεί ο μαθητής που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 30-07-2020

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του μαθητή που δηλητριάστηκε από μανιτάρια.

Ο μαθητής Γυμνασίου από το Βαρικό Φλώρινας, έφαγε άγρια μανιτάρια με αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί. Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και από εκεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια με ειδική πτήση μεταφέρθηκε στο Μόναχο, όπου ζει η μητέρα του.  

Ο νεαρός μαθητής του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, το περασμένο Σάββατο μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας με έντονα σημάδια αδιαθεσίας. Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί και αυτό έθεσε σε συναγερμό τους γιατρούς ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών.

Το παιδί εσπευσμένα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου. Απο εκεί, με ειδική πτήση πήγε στο Μόναχο όπου ζει η μητέρα του.

Οι γιατροί στη Γερμανία έκριναν ότι είναι απαραίτητη η μεταμόσχευση ήπατος. Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση του μαθητή είναι σταθερή, ενώ πλέον η αγωνία της οικογένειάς του είναι να βρεθεί ο συμβατός δότης. Σύμφωνα με κάτοικο του Βαρικού Φλώρινας, ο νεαρός με τον πατέρα του και κάποιον φίλο τους από το χωριό, μάζεψαν άγρια μανιτάρια από το δάσος, τα οποία στη συνέχεια κατανάλωσαν.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο πρόεδρος του συλλόγου μανιταρόφιλων Ελλάδας, Γιώργος Κωνσταντινίδης, επεσήμανε ότι η περιοχή της Φλώρινας είναι ιδανική για την ανάπτυξη πολλών ειδών μανιταριών, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, όμως, ορισμένα από αυτά είναι δηλητηριώδη.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES