Γιατί είναι σημαντικό να γιορτάζουμε τα γενέθλια του παιδιού

Παιδιά

4moms team , 30-07-2020

Τα γενέθλια είναι η μία ημέρα τον χρόνο που οι περισσότεροι από εμάς απολαμβάνουμε περισσότερο. Βγαίνουμε, γιορτάζουμε και για μία ημέρα είμαστε στο επίκεντρο των φίλων και των αγαπημένων μας προσώπων. Όμως και για τα παιδιά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γιορτάζονται τα γενέθλια καθώς επιδρούν πολύ θετικά στη ψυχολογία τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα παιδιά μετρούν τα γενέθλιά τους με τον εορτασμό τους. Η έρευνα έγινε σε 99 παιδιά μεταξύ 3 έως 5 ετών. Αφού χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες καθώς πλησίαζαν τα τρίτα γενέθλιά τους∙ η μία ομάδα δε μπόρεσε να κάνει πάρτι, η δεύτερη έκανε και η τρίτη έκανε δύο. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσα παιδιά δεν έκαναν πάρτι θεώρησαν πως είναι ακόμη δύο ετών, όσα έκαναν δήλωσαν πως είναι τριών και όσα έκαναν δύο δήλωσαν πως είναι τεσσάρων.

Η μελέτη ανέφερε πως εκτός από το «μαθηματικό» του πράγματος, ο εορτασμός των γενεθλίων τους βοηθά τα παιδιά να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αισθανθούν αγαπητά από την οικογένειά τους. Ισχυροποιούνται οι οικογενειακοί και φιλικοί δεσμοί τους, ενώ αποκτούν όμορφες αναμνήσεις.

Ωστόσο, δε χρειάζεται κάθε χρόνο να κάνετε ένα μεγάλο πάρτι. Τα παιδιά χαίρονται απλά και μόνο όταν κάποιος τα υπολογίζει και δίνει βάση στις συναισθηματικές ανάγκες τους. Έτσι, αν πλησιάζουν τα γενέθλια του παιδιού, μην τα προσπεράσετε αλλά γιορτάστε τα μαζί του και δείξτε του πόσο σημαντικό είναι πως σαν αυτή την ημέρα πριν κάποια χρόνια ήρθε στον κόσμο.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES