Πως η πιπίλα μπορεί να ωφελήσει τον θηλασμό

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 22-07-2020

Η πιπίλα μπορεί να ωφελήσει πολύ τον θηλασμό, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Όρεγκον.

Η ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι μητέρες που χρησιμοποιούσαν πιπίλες στα μωρά τους, τα πήγαιναν καλύτερα με τον θηλασμό. Επιτρέπουν στις μητέρες να κάνουν ένα διάλειμμα όταν είναι εξουθενωμένες και το μωρό κλαίει, ενώ αντίθετα εκείνες που δε χρησιμοποιούσαν την πιπίλα έδιναν πιο γρήγορα γάλα εμπορίου στα μωρά τους.

Ωστόσο, στο βιβλίο «Το πιο χαρούμενο μωρό στον κόσμο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, ο Harvey Karp, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του UCLA, αναφέρει πως είναι καλύτερο να αποφύγετε την πιπίλα τις πρώτες εβδομάδες του θηλασμού.

Η θηλή από καουτσούκ μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην αρχή καθώς θυμίζει το στήθος σας, όμως απαιτεί μία εντελώς διαφορετική κίνηση του στόματος και του σαγονιού. Όταν το μωρό θηλάζει είναι απόλυτα χαλαρωμένο, με ανοιχτό στόμα, σε αντίθεση με την κίνηση που απαιτείται για την πιπίλα. Ακόμη και τα μωρά που πίνουν από μπουκάλι κάνουν μία πολύ διαφορετική κίνηση, καθώς ανοίγουν λιγότερο το στόμα και δαγκώνουν τη θηλή ανάμεσα στα ούλα τους ώστε να ενισχυθεί η ροή του γάλατος.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, όμως ο γενικός κανόνας που ισχύει είναι πως καλύτερα να αποφεύγεται η χρήση πιπίλας ή μπουκαλιού μέχρι να σταθεροποιηθεί η διαδικασία του θηλασμού.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES