Αlex the picky eater: Κέικ με υλικά που δε θα μπορούσες να φανταστείς

Guest Editors

Με κολοκυθάκι (τύπου brownie)

Υλικά

-2 και ¼ τριμμένο κολοκυθάκι και στραγγισμένο να φύγουν τα υγρά

-1/2 κούπα ζάχαρη καρύδας η καστανή ζάχαρη

-1 και 1/3 κούπα γιαούρτι πλήρες

-2 αυγά

-2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

-2/3 κούπα αλεύρι

-1 κούπα κακάο άγλυκο

-1/2 κ.γ. κανέλα

-2 κ.γ. μαγειρική σόδα

-1 και ½ κ.γ. baking powder

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, ανακατεύουμε τα υγρά σε άλλο μπολ και τα στερεά σε άλλο και τέλος όλα μαζί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 55 λεπτά.

 

Με φασόλια

Υλικά για τη βάση

-2 κούπες φασόλια βρασμένα(εδώ χρησιμοποίησα μαυρομάτικα)

-4 αυγά

-μία κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας

-6 κουταλιές λάδι καρύδας λιωμένο

-1 κούπα καρύδας η μισή κούπα μέλι

-1 κ.γ. baking powder

-1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Τα αλέθουμε όλα μαζί στο μπλέντερ και ψήνουμε σους 175 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά

Υλικά για το γλάσο

-60 γρ. κακάο σκόνη

-120 γρ. λάδι καρύδας

-λίγο αλάτι

-λίγο εκχύλισμα βανίλιας

-180 γρ. μέλι

-50 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά σε κατσαρολάκι  μέχρι να ομογενοποιηθούν και απλώνουμε με τη σπάτουλα όταν κρυώσει λίγο.

 

Με ρεβύθια

Υλικά για τη βάση

-500 γρ. ρεβίθια βρασμένα

-4 αυγά

-3 με 4 κουταλιές μέλι

– μία κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

-1 κ.γ. μαγειρική σόδα

-1 κ.γ. baking powder

-ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

-χυμός από μισό λάιμ

-μία χούφτα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Όλα μαζί στο μπλέντερ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά!

Υλικά για το frosting

-χυμός από μισό λεμόνι

-110 γρ. τυρί κρέμα

-110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

-δυο κ.σ. κάποιου γλυκαντικού σε σκόνη(αν δεν έχετε βάλτε άχνη ζάχαρη)

Χτυπάμε με το μίξερ και αφήνουμε λίγο στο ψυγείο – απλώνουμε με τη σπάτουλα.

 

Με γλυκοπατάτα

Υλικά

-2 μεγάλες γλυκοπατάτες βρασμένες

-2 και ½ κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1/2 κούπα κακάο άγλυκο

-1 αυγό

-1/2 κούπα ελαιόλαδο

-1/2  κούπα μέλι η άλλο γλυκαντικό

-1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

-1 κ.γ. baking powder

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα τις γλυκοπατάτες στο μπλέντερ και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνουμε σε μακρόστενο ταψί  στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.

Λίγα λόγια για μένα

Είμαι η Θάλεια και μαμά του σχεδόν 3χρονου Αλεξάνδρου!

Πρόσφατα έγινα και εγώ μια στατιστική «χωρισμένες γυναίκες με παιδιά που μετακομίζουν στους γονείς τους, στο παιδικό δωμάτιο»🤷🏼‍♀️

Το Μότο μου «ότι σε στεναχωρεί, κάν´ το  πέρα» όπως μου έλεγε μια γιαγιά!

Μετά από πολλές πίτσες, πιτόγυρα και σοκολατόπιτες που έφαγα ως φοιτήτρια(μιας και δεν έβαζα κιλά με τίποτα), ένα πρόβλημα στο στομάχι και μια εγκυμοσύνη, αποφάσισα να ακολουθήσω μια πιο healthy και ισορροπημένη διατροφή    και να τη γνωρίσω και στον Αλέξανδρο, ο οποίος από μικρός ήταν πολύ επιλεκτικός στο φαγητό του-προτιμούσε να θηλάζει νυχθημερόν!

Έτσι καθημερινά ετοίμαζα απλές συνταγές, σερβίροντας τες λίγο πιο παιχνιδιάρικα και εμπλουτίζοντας τες με super foods, λαχανικά και φρούτα (@alexthepickyeater)!

Είμαι εδώ για να δώσω κάποιες ιδέες για το πως μπορούμε να παρουσιάσουμε τα φαγητά των παιδιών μας λιγάκι πιο όμορφα και δελεαστικά!

 

Θάλεια Φαρμάκη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES