6 απολύτως ασφαλείς οικογενειακές δραστηριότητες για το καλοκαίρι

Παιδιά

4moms team , 14-07-2020

Καλοκαίρι δεν είναι μόνο το μπάνιο στη θάλασσα. Υπάρχουν πολλές ακόμα δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς για να απολαύσει δημιουργικά – και πάντα με ασφάλεια – τον ελεύθερο χρόνο του.

Το καλοκαίρι μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία να βγούμε με την οικογένεια μας ή με φίλους και να κερδίσουμε νέες εμπειρίες και στιγμές όλοι μαζί στη φύση. Τόσο τα μικρά παιδιά μας όσο και τα πιο μεγάλα δεν θα πουν ποτέ όχι στην περιπέτεια.

Δεν θα σας πούμε πως ανακαλύψαμε την πυρίτιδα καθ′ ότι οι πιο πολλές δραστηριότητες που προτείνουμε είναι γνωστές – και ιδιαίτερα διασκεδαστικές. Ακολουθεί, λοιπόν, μια λίστα με δράσεις για να περάσουμε δημιουργικά το καλοκαίρι με την οικογένεια και τους φίλους μας.

  1. Να πάμε για πεζοπορία

Στην Αθήνα όσο και εκτός Αθηνών υπάρχουν πολλά μέρη που μπορούμε να πάμε για πεζοπορία και ορειβασία. Μια απλή βόλτα στη φύση είναι αρκετή για να ξεφύγουμε λιγάκι από την καθημερινή ρουτίνα μας. Συνιστάται να ξεκινήσουμε με μια ομαλή και μικρή πεζοπορία για να δούμε αν μας αρέσει και να την απολαύσουμε όσο μπορούμε.

  1. Να δοκιμάσουμε θαλάσσια σπορ

Καλοκαίρι χωρίς παραλία και θαλάσσια σπορ δεν γίνεται. Από τα πιο απλά όπως το ποδήλατο μέχρι και τις σανίδες το σερφ, υπάρχουν σπορ για κάθε ηλικία. Ένα πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια είναι το Paddle Boarding, γνωστό ως SUP. Το θαλάσσιο αυτό σπορ χρειάζεται απλώς μια σανίδα και ένα κουπί. Η σανίδα SUP είναι κυρίως φουσκωτή οπότε μπορούμε να την πάρουμε παντού σε κάθε μας ταξίδι. Τα μικρά παιδιά μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα με τη σανίδα παρέα με τους γονείς τους που θα κάνουν κουπί, ενώ τα πιο μεγάλα παιδιά μπορούν να πάνε μια βόλτα μόνα τους.

  1. Να οργανώσουμε ένα πικ-νικ

Τα παιδιά δεν θα πουν ποτέ όχι σε ένα πικ-νικ. Το πικ-νικ συνοδεύεται πάντα με μια εκδρομή σε ένα νέο μέρος που μας περιμένει να το εξερευνήσουμε. Είτε αυτό θα είναι σε ένα πάρκο, σε μια λίμνη ή στην παραλία, τα παιδιά θα τρώνε το σνακ τους καθώς απολαμβάνουν την ελευθερία τους στην φύση, στα κύματα και στο τοπίο γύρω τους. Αφού ολοκληρώσουμε το φαγητό μας και έχουμε χαλαρώσει δεν χρειάζεται να φύγουμε αμέσως.

  1. Να πετάξουμε χαρταετό

Ναι, μπορεί η Καθαρά Δευτέρα να απέχει πολύ αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πάμε να πετάξουμε τον χαρταετό μας. Είναι μια καλή ιδέα ειδικά όταν το καλοκαίρι έχει κακοκαιρία και δεν μπορούμε να πάμε για μπάνιο. Αντί να καθίσουμε στο σπίτι, γιατί να μην εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να πάμε σε μια παραλία, σε ένα πάρκο ή σε κάποιο ανοιχτό χώρο και να πετάξουμε τον χαρταετό μας; Συνιστάται να κοιτάξουμε τον καιρό και την δύναμη του αέρα στο διαδίκτυο προτού πετάξουμε τον χαρταετό για να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι τα παιδιά μας θα είναι ασφαλή.

  1. Να πάμε μια βόλτα με το ποδήλατο

Αν δεν μας αρέσει η πεζοπορία και θέλουμε να χάσουμε λίγα κιλάκια παραπάνω μπορούμε πάντα να πάρουμε το ποδήλατο μας και να πάρουμε τους δρόμους. Το ποδήλατο με την οικογένεια και τους φίλους μας μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστικό και είναι και μια καλή προπόνηση. Αν και στην πόλη μπορεί να μην είναι η ιδανική επιλογή, μπορούμε να πάρουμε το ποδήλατο μας και να πάμε έξω στην εξοχή. Ίσως ακόμα να ξεκινήσουμε όλοι μαζί ποδηλασία στο βουνό.

  1. Να εξερευνήσουμε νέους τόπους

Για να κάνουμε λίγο πιο διασκεδαστική την εκδρομή μας στην παραλία ή στο βουνό θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε από πριν διάφορες δραστηριότητες για να απασχολήσουμε τα παιδιά μας.

Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε να διαβάζουμε διάφορα βιβλία στο σπίτι για τα ζώα και τα φυτά και όταν θα πάμε μια εκδρομή στη φύση να ζητήσουμε από τα παιδιά μας να βρουν κάποια από τα φυτά που έμαθαν. Ίσως ακόμα να τους πούμε να τα βγάλουν φωτογραφίες ώστε να απαθανατίσουμε την όμορφη μέρα στην φύση και τα κατορθώματα τους. Σε τελευταία αλλά σε καμία περίπτωση πιο βαρετή δραστηριότητα είναι να παίρναμε μαζί μας διάφορα βιβλία και στο πικ-νικ μας να διαβάζαμε λίγο μαζί τους. Έτσι τα παιδιά μας θα μάθουν κάτι καινούριο και θα διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

 

 

ΠΗΓΗ: Huffington Post

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES