Βρες το έξω!

Με αυτόν τον τρόπο μεταμορφώνεται το κλασικό παιχνίδι λέξεων σε σούπερ διαστάσεων και ενισχύει τις βασικές δεξιότητες της ελληνικής γλώσσας, μετατρέποντας τη δημιουργία λέξεων σε μια ενεργή μαθησιακή πρόκληση.

Πως να το φτιάξεις

Για ένα σετ παιχνιδιών 72 τεμαχίων (3 φορές το κάθε γράμμα της αλφαβήτου), αγοράστε φύλλα φελλού στα είδη χειροτεχνίας. Επειδή δεν βρήκαμε κάπου αυτοκόλλητα βινυλίου (αν κάποιος γνωρίζει παρακαλούμε να ενημερώσει), θα φτιάξουμε τα γράμματα με χαρτόνι και θα τα κολλήσουμε πάνω στο φύλο φελλού.

Πως παίζεται!

Τοποθέτησε τα γράμματα στραμμένα προς τα κάτω σε λίγες στοίβες. Δώστε σε κάθε παίκτη ένα καλάθι και ζητήστε του να πάρει δέκα τεμάχια. Ο πρώτος παίκτης τοποθετεί τα γράμματα στο έδαφος σχηματίζοντας μια λέξη και στη συνέχεια αντικαθιστά τον αντίστοιχο αριθμό των γραμμάτων που χρησιμοποίησε. (Εάν έχει κολλήσει, μπορεί να δώσει τη σειρά του στον επόμενο παίχτη και να αλλάξει έως και πέντε γράμματα με άλλα.)

Ο επόμενος παίκτης προσθέτει μια λέξη που να συνδέεται με την πρώτη, σε στυλ σταυρόλεξο. Όταν τα γράμματα εξαντληθούν και δεν μπορούν να σχηματιστούν άλλες λέξεις, το παιχνίδι τελειώνει. Ο παίκτης που τελειώνει με τα λιγότερα γράμματα κερδίζει.

Πηγή: www.parents.com

Image Credits: Joe Polillio 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES