Τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλο έχουν καλύτερη συμπεριφορά

Παιδιά

4moms team , 07-07-2020

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με συντροφιά τους έναν σκύλο έχουν καλύτερη συμπεριφορά, όπως αναφέρει μία νέα αυστραλιανή έρευνα.

Η δημοσίευση έγινε στο παιδιατρικό περιοδικό «Pediatric Research» και οι ερευνητές μελέτησαν στο πλαίσιο της μελέτης PLAYCE (Play Spaces and Environments for Children’s Physical Activity) 1.646 νοικοκυριά -εκ των οποίων τα 686 (42%) είχαν σκύλο- όπου ζούσαν παιδιά ηλικίας δύο έως πέντε ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσα παιδιά ζούσαν σε σπίτι με σκύλο ήταν 23% λιγότερο πιθανό να έχουν δυσκολίες στη συναισθηματική έκφραση και στις κοινωνικές επαφές τους, σε σχέση με τα παιδιά χωρίς κατοικίδιο στην οικογένειά τους.

Επίσης, τα παιδιά με σκύλο είχαν 30% μικρότερη πιθανότητα αντικοινωνικής συμπεριφοράς, 40% μικρότερη πιθανότητα προβλημάτων στις σχέσεις τους με άλλα παιδιά, καθώς επίσης 34% μεγαλύτερη πιθανότητα να επιδεικνύουν θετικές συμπεριφορές, όπως το μοίρασμα με τους άλλους.

Επιπλέον, όσα παιδιά πηγαίνουν για βόλτα τον σκύλο μαζί με την οικογένειά τους, έχουν 36% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μία κακή κοινωνική συμπεριφορά.

«Μολονότι περιμέναμε ότι η κατοχή ενός σκύλου θα παρείχε ορισμένα οφέλη για τα μικρά παιδιά, εκπλαγήκαμε που βρήκαμε ότι ακόμη και η απλή παρουσία ενός οικογενειακού σκύλου σχετίζεται με τόσες πολλές θετικές συμπεριφορές και συναισθήματα. Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι η ιδιοκτησία σκύλου μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη των παιδιών και την ψυχική ισορροπία τους, κάτι που, όπως εικάζουμε, πιθανώς οφείλεται στον δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα στα παιδιά και στα σκυλιά», σχολίασε η επικεφαλής της έρευνας.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES