Νέα μανούλα: Ποιο είναι το «Σύνδρομο της Δεύτερης Νύχτας»

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 03-07-2020

Μπορεί το πρώτο 24ωρο με το νεογέννητο να σου φάνηκε κάπως εύκολο, όμως η δεύτερη νύχτα ίσως είναι λίγο διαφορετική. Μάλιστα, έχει το δικό της όνομα και πλέον είναι γνωστή ως «Σύνδρομο της Δεύτερης Νύχτας».

Σε αντίθεση με την ευκολία του πρώτου 24ωρου, το βρέφος μπορεί να είναι πιο ανήσυχο τη δεύτερη νύχτα, να γκρινιάζει, να είναι ανήσυχο αλλά και να μην τρώει. Το μόνο που το ηρεμεί να είναι η αγκαλιά σας και κάθε φορά που το αποχωρίζεστε εκείνο να κλαίει. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς μετά το απόλυτα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον του σώματός σας, τώρα έχει δεκάδες νέα ερεθίσματα. Θα χρειαστεί και εκείνο με τη σειρά του λίγες ημέρες προκειμένου να προσαρμοστεί και μαζί θα βρείτε μία ρουτίνα που να λειτουργεί.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι το αφήσετε να αποκοιμηθεί πάνω σας και μετά από περίπου ένα τέταρτο να δοκιμάσετε να το αφήσετε πίσω στο κρεβατάκι που σας το έχουν φέρει. Η σωματική επαφή με το μωρό σας είναι ιδιαίτερα σημαντική, όχι μόνο τις πρώτες ημέρες του, αλλά και για τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Αγκαλιάστε το και αφήστε το να νιώσει ασφάλεια και σιγουριά στην αγκαλιά σας, όπως άλλωστε πρέπει να είναι όλες οι «μαμαδίστικες αγκαλιές».

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES