Πώς ένα κομμάτι ύφασμα γίνεται μια ατσαλένια κλωστή που μας ενώνει

SOUL by ΒΙΒΗ

Τριάντα μέτρα ύφασμα δώρισε για τους σκοπούς του Kids Fair Collection η ευγενική φίλη που άκουσε για τη ΜΚΟ που έφτιαξαν οι δυο μαμάδες, η Λίλλυ Γαλλή και η Σίσσυ Αγγέλου, και θέλησε να συνδράμει κι εκείνη.

Η Kids Fair Collection είναι μια ΜΚΟ που στόχο έχει να κατασκευάζει και να δωρίζει σε παιδιά που έχουν ανάγκη ολοκαίνουρια ρούχα υψηλού design.

Καινούργια, ποιοτικά ρούχα, σε σχέδια φιλοτεχνημένα με κέφι και έμπνευση από παιδιά φτιάχνονται από υφάσματα που περισσεύουν και δωρίζονται σε παιδιά έως 18 ετών, που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, νοσοκομεία και ξενώνες -και όχι μόνο-, με αφορμή κάποια περίσταση όπως γενέθλια, ονομαστικές εορτές, αποθεραπεία, αναδοχή, αποφοίτηση, διεθνείς μέρες εορτασμού, κ.α.

Γιατί τα παιδιά αυτά έχουν μάθει να φορούν ρούχα από δεύτερο χέρι, αλλά ποτέ κανείς δεν φρόντισε να τους δωρίσει μια ολοκαίνουρια φορεσιά σε πολυτελή συσκευασία και μάλιστα ραμμένη sur mesure ακριβώς στα μέτρα τους.

«Δεν είναι το ρούχο αυτό καθαυτό», μας λέει η Λίλλυ. «Πρόκειται για ένα χάδι που όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην κατασκευή του ρούχου μεταφορικά εναποθέτουν στο μάγουλο του παιδιού που θα το φορέσει».

Το ύφασμα που δώρισε αυτή τη φορά η φίλη του Kids Fair Collection δεν μπορούσε να πάει λοιπόν χαμένο, παρά το γεγονός ότι το lockdown είχε παραλύσει και τη δράση της ΜΚΟ που βασίζεται στη συνεργασία και τη στενή επαφή.

Έτσι λοιπόν, οι 2 μαμάδες σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να το αξιοποιήσουν.

Από τις οργανώσεις που έχουν στη λίστα τους για να βοηθούν, είχαν ήδη επιλέξει για την επόμενη δράση τους τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ. Το ποιοτικό τους ύφασμα από τη δωρεά είχε ταξιδέψει έως το Παλαιό Φάληρο, εκεί που ο ΑΛΜΑ πραγματοποιούσε το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του. Τα 30 μέτρα βαμβακερό και καθαρό ύφασμα απλώθηκε στην παραλία του Φλοίσβου και δεκάδες παιδικά χεράκια το ζωγράφισαν και άφησαν επάνω του ανεξίτηλες εικόνες.

Από τότε πολλά άλλαξαν στον κόσμο, τίποτα δεν ήρθε όπως το περιμέναμε. Όμως η Σίσσυ και η Λίλλυ δεν θα άφηναν να πάει χαμένο αυτό το κομμάτι ύφασμα που κουβαλούσε πάνω του τόση αγάπη! Είχε την ιστορία του και εκείνες τον προορισμό του. Είδαν τον Covid-19 ως ευκαιρία και όχι ως απειλή κι έτσι έφτιαξαν υφασμάτινες μάσκες που δώρισαν στα παιδιά του Συλλόγου ΑΛΜΑ. Μάσκες ζωγραφισμένες από παιδιά για κάποια άλλα παιδιά, λιγότερο προνομιούχα, στέλνοντας το μήνυμα της αδελφοσύνης και ότι τελικά, μας συνδέει όλους ένα νήμα που μπορεί να είναι αόρατο, είναι όμως δυνατό σαν φτιαγμένο από ατσάλι.

Θέλετε κι εσείς να βοηθήσετε τη ΜΚΟ Kids Fair Collection που δεν χρηματοδοτείται από πουθενά;

Ρίξτε μια ματιά στη Σελίδα τους στο Facebook και στείλτε τους ένα μήνυμα.

Η Σίσσυ και η Λίλλυ θα ενθουσιαστούν και θα σας απαντήσουν άμεσα!

www.facebook.com/KidsFairCollection

kidsfaircollection.gr

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES