Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ανοίγει ξανά

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 29-05-2020

«Πρεμιέρα» κάνει σήμερα η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Το καταπράσινο και ολάνθιστο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» θα γεμίσει χρωματιστά λουλούδια, άνθη και δενδρύλλια. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 14 Ιουνίου και θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.

Είναι από τις πρώτες εκδηλώσεις σε όλη την χώρα μετά την σταδιακή άρση των μέτρων λόγω κορονοιού. «Η Ανθοκομική Έκθεση νικάει τον φόβο και θα περάσει στην ιστορία και για αυτό τον λόγο» τόνισε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 στο Δημαρχείο Κηφισιάς. «Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, εκτός από παράδοση, είναι και μέσο παρακίνησης της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγή. Μέσω της έκθεσης μεταφέρεται αυτή η τεχνογνωσία της φυτικής παραγωγής και της ανθοκαλλιέργειας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε».

Ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Γιάννης Παντελεάκης επεσήμανε επίσης «πως η λιτή τελετή έναρξης δεν θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, λόγω των προγνώσεων της ΕΜΥ για πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας αλλά σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Το εισιτήριο της έκθεσης είναι μειωμένο στο 1 ευρώ καθώς δεν θα υπάρξουν ανοιχτές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Καιρού επιτρέποντος, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συναυλία της ερμηνεύτριας Φωτεινής Δάρρα, την οποία θα μπορέσουν όλοι να απολαύσουν από την ασφάλεια του σπιτιού τους». 

Τα μέτρα ασφαλείας

Ο υπεύθυνος Ασφαλείας, Γιώργος Περγαντής, ενημέρωσε για τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί:

-Ελεγχόμενη είσοδος με διατήρηση του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού επισκεπτών εντός του άλσους.

-Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των επισκεπτών το 1,5 μέτρο.

-Μονοδρόμηση της κατεύθυνσης του ρεύματος των επισκεπτών.

-Είσοδος και έξοδος του κοινού από το άλσος από διαφορετικές θύρες.

-70 σημεία με αντισηπτικά.

-Καθημερινή απολύμανση των ειδικών επιφανειών (παγκάκια, πόμολα, τραπέζια, ταμεία, κ.α.) εντός του άλσους και περιμετρικά εξωτερικά.

-Μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των περιπτέρων.

-Παρουσία γιατρού και διαθεσιμότητα αναρρωτηρίου και χώρου απομόνωσης.

-Δειγματοληπτική θερμομέτρηση.

-Εκπαιδευμένο προσωπικό για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση των επισκεπτών.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES