Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι απο την σελίδα www.barilla.com

Υλικά

500 γρ. Penne από κόκκινες φακές
4 κουταλιές ελαιόλαδο
10 τοματίνια κομμένα στα 4
190 γρ. σάλτσα Pesto Calabrese
100 ml ζωμό κοτόπουλου
Φύλλα μαϊντανού


Για τα κεφτεδάκια:

500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 λεπτές φέτες ψωμί μουσκεμένο σε κρασί
60 ml ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία

  • Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ψωμί καλά στραγγισμένο, το ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά για να ομογενοποιηθούν και αφήνετε τον κιμά για 20′ στο ψυγείο, ώστε να πάρει γεύση από όλα τα υλικά.
  • Πλάθετε τον κιμά σε πολύ μικρά κεφτεδάκια, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα περιμετρικά και να έχουν ψηθεί στο εσωτερικό τους.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES