Υλικά

120 γραμμάρια σολομού
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι 
½ φλιτζάνι καφέ ρύζι σούσι
8 λεπτές φέτες αγγούρι
3 κουταλιές καρότο τριμμένο
½ αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά τζίντζερ για σούσι
4 κλαδάκια κόλιαντρο
1 φύλλο nori

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 ° C.

2. Τοποθετήστε το σολομό σε ένα χαρτί ψησίματος και ρίξτε το με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε τον σολωμό από το φούρνο και τον αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Όταν ο σολομός κρυώσει, τοποθετούμε το φύλλο nori σε μια μεγάλη σανίδα κοπής και τοποθετούμε το ρύζι σούσι απο πάνω. Βάζουμε ένα μπολ με νερό δίπλα στην σανίδα, βυθίζουμε τα δάχτυλά μας στο νερό και αρχίζουμε να απλώνουμε το ρύζι ομοιόμορφα σε ολόκληρο το φύλλο nori, αφήνοντας ένα περίγραμμα 2.5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά. Ίσως χρειαστεί να βουτάμε τα δάχτυλά μας τακτικά καθώς απλώνουμε για να μην κολλήσει το ρύζι στα χέρια μας.

4. Τοποθετούμε τις φέτες αγγουριού πάνω από το ρύζι και μετά προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αβοκάντο σε φέτες και το τζίντζερ.

5. Αφαιρούμε το δέρμα από το σολομό και ψιλοκόβουμε, τοποθετώντας το πάνω από τα λαχανικά.

6. Προσθέτουμε τα κλαδάκια κόλιαντρο πάνω από το σολομό και τυλίγουμε προσεκτικά το “burrito”, όσο το δυνατόν πιο σφιχτά χωρίς να σπάσει το nori.

7. Όταν φτάσουμε στο σημείο που έχουμε αφήσει, βάζουμε στο nori λίγο νερό για να το κλείσουμε.

8. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, απλώς χτυπάμε σόγια, το ξύδι, σησαμέλαιο και wasabi. Το σερβίρετε ως σάλτσα για να βουτάμε ή να ρίξουμε στο “burrito” λίγο πριν το φάμε.

Πηγή: goop.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES