Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 26-05-2020

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας αλλά και το χρονοδιάγραμμα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών έδωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναλυτικές διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη σημερινή ενημέρωση. Οι κανόνες είναι ακριβώς οι ίδιοι με τους κανόνες που ισχύουν για τα δημοτικά, δηλαδή οι αίθουσες θα φιλοξενούν έως 15 παιδιά σε κάθε αίθουσα. Εάν ο αριθμός είναι μικρότερος των 15, τότε θα μπορούν να λειτουργούν σε καθημερινή βάση, σημείωσε.

Έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την καθαριότητα των χώρων, όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώ έχει γίνει ειδική μέριμνα και για έκτακτες προσλήψεις, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί –είτε δημοτικοί είτε ιδιωτικοί– θα λειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Ιουλίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας για λόγους προστασίας των ηλικιωμένων ανθρώπων.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε ότι η οριστική απόφαση για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων θα ληφθεί εντός της επόμενης εβδομάδας, κατόπιν της εισήγησης των ειδικών.

Τέλος, όσον αφορά την άδεια ειδικού σκοπού, ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η χορήγησή της θα συνεχισθεί στην περίπτωση που τα παιδιά τους δεν υπάγονται σε καθημερινό πρόγραμμα παρακολούθησης σχολικών τάξεων. 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES