Δώστε στο παιδί σας όλα τα εφόδια για μία επιτυχημένη και ευτυχισμένη ζωή

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 22-05-2020

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, oι εμπειρίες ενός παιδιού έως και τα επτά του χρόνια είναι καθοριστικές για τη μετέπειτα πορεία του. Η εξέλιξη που επιτελείται έως και τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής του, νοητικά, συναισθηματικά, κινητικά και κοινωνικά, καθορίζουν τη ζωή του μικρού μας. Είναι η ηλικία αυτή που ως γονείς μάς δίνεται η ευκαιρία να παρέμβουμε θετικά και να δώσουμε στο παιδί μας όλα τα εφόδια ώστε να γίνει ένας πετυχημένος ενήλικας και τα πάντα ξεκινούν από το Προνήπιο – Νηπιαγωγείο και στην συνέχεια από το Δημοτικό. Για τον λόγο αυτό, η επιλογή του είναι ιδιαίτερα σημαντική και ως γονείς θέλουμε να κάνουμε την καλύτερη. Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση είναι αυτή η επιλογή, καθώς αναλαμβάνει τα παιδιά αυτής της ηλικίας και τα βοηθά να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους προκειμένου να ενεργοποιήσουν κάθε δυναμικό του παιδιού στο μέγιστο.

Στο Νηπιαγωγείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης το παιδί θα αναπτύξει την ικανότητα της ομιλίας και της ακρόασης και θα μάθει μεταξύ άλλων, να αφηγείται ιστορίες από την καθημερινότητά του, να περιγράφει αντικείμενα ή γεγονότα, να εξηγεί και να επιχειρηματολογεί αλλά και να εξασκεί τη μνήμη του. Θα αναπτύξει την ικανότητα της ανάγνωσης και της γραπτής έκφρασης, εφόδιο απαραίτητο για την πρώτη τάξη του δημοτικού. Θα μάθει να κρατά το μολύβι σωστά, να γράφει το όνομά του με πεζά και κεφαλαία γράμματα αλλά και να αντιληφθεί πως τα φωνήματα της ομιλούμενης γλώσσας αντιστοιχούν σε γράμματα της αλφαβήτου. Επιπλέον, θα αποκτήσει και θα εξελίξει τις προμαθηματικές του ικανότητες, όπως το να αναγνωρίζει τους αριθμούς και την έννοιά τους και να εκτελεί απλές μαθηματικές πράξεις. Όμως, και να συνειδητοποιήσει πως μερικά προβλήματα έχουν παραπάνω από μία λύσεις.

Πέρα όμως από τα μαθήματα, θα αναπτύξει και θα εξελίξει την προσωπικότητά του. Θα αποκτήσει αυτοεκτίμηση, θα πειραματιστεί χωρίς να φοβηθεί μήπως κάνει λάθη, θα ενισχύσει την αυτοεξυπηρέτησή του και θα μάθει να τηρεί τους βασικούς κανόνες υγιεινής αλλά και σωστής διατροφής. Θα αποκτήσει φίλους, θα κοινωνικοποιηθεί και θα κατανοήσει την έννοια της ομαδικότητας. Θα μάθει να συγκεντρώνεται. Μία αρετή που σε μία εποχή καταιγισμού πληροφοριών και ερεθισμάτων, η συγκέντρωση είναι πολλές φορές δύσκολο να επιτευχθεί.

Ρομποτική στο Νηπιαγωγείο

Ακούγοντας τη λέξη «Νηπιαγωγείο» σκέφτομαι όλες αυτές τις ανέμελες στιγμές παιχνιδιού και σίγουρα στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση δε θα του λείψει κάτι τέτοιο. Το παιδί θα έρθει πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον και θα το παρατηρήσει, θα κάνει χειροτεχνίες και θα εκφραστεί δημιουργικά μέσω της τέχνης. Θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή και ζωγραφική, είναι μερικά μόνο από αυτά.  Θα μάθει τις πρώτες λέξεις και προτάσεις στα αγγλικά, θα ασχοληθεί με το σκάκι και τις νέες τεχνολογίες όπως η ρομποτική. Όμως, επειδή νους υγιής εν σώματι υγιεί, ο αθλητισμός έχει ξεχωριστή θέση στο ημερήσιο πρόγραμμα.

Όλα αυτά, θα τα μάθει μαζί με τους νηπιαγωγούς που θα σταθούν δίπλα του. Οι εκπαιδευτικοί έχουν μεγάλη εμπειρία στην προσχολική αγωγή, είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση νέων τεχνολογιών και επιπλέον, λατρεύουν τη δουλειά τους. Χαίρονται να βρίσκονται κοντά στα παιδιά και να τα μαθαίνουν ώστε όταν γίνουν «πρωτάκια» να είναι πανέτοιμα.

Το Δημοτικό Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, μέσα σε ένα άριστο περιβάλλον εκπαίδευσης παρέχει στους μαθητές του ουσιαστική παιδεία, γνώσεις, ηθικές αξίες και κοινωνικές αρχές. Στοχεύει στην ουσιαστική μόρφωση των μαθητών και την πλήρη αφομοίωση της γνώσης προκειμένου να απολαμβάνουν τη χαρά της γνώσης και, βεβαίως, να μη δημιουργούνται γνωστικά κενά. Το Σχολείο θέλει οι μαθητές να καλλιεργήσουν την κριτική ικανότητα και σκέψη και να αναδείξουν όλες τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού οι μαθητές θα μάθουν όλες τις βασικές αρχές της ελληνικής γλώσσας. Από την εκφραστική ανάγνωση έως την ορθογραφία και τη σωστή κατανόηση γραμματικής και συντακτικού. Θα εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους και θα καλλιεργήσουν τη φιλαναγνωσία, εργαλείο – εφόδιο για μία ευτυχισμένη ζωή.

Όμως, θα μάθουν να αγαπούν και τα μαθηματικά. Θα ασκήσουν τη λογική τους και τη μαθηματική σκέψη και θα συμμετέχουν σε πολλούς μαθητικούς διαγωνισμούς. Οι ανθρωπιστικές επιστήμες έχουν κι αυτές ξεχωριστή  θέση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση πιστεύουν πως η αφομοιωμένη γνώση των συγκεκριμένων μαθημάτων είναι αναγκαίο συστατικό για την πνευματική συγκρότηση κάθε καλλιεργημένου ανθρώπου, ανεξαρτήτως της επαγγελματικής κατεύθυνσης που αυτός θα ακολουθήσει.

Στο Δημοτικό, το μάθημα της Πληροφορικής διδάσκεται από την Α’ Δημοτικού. Ο μαθητής μαθαίνει να χειρίζεται σωστά τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, γνωρίζει τα μέρη του και αντιλαμβάνεται βασικές λειτουργίες του. Μέχρι τη ΣΤ΄ Δημοτικού, οι μαθητές έχουν αποκτήσει τις βασικές δεξιότητες σε όλα τα ευρέως χρησιμοποιούμενα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου (Word), ηλεκτρονικών παρουσιάσεων (Powerpoint) και λογιστικών φύλλων (Excel). Συγχρόνως, στη διδασκαλία αξιοποιούνται ποικίλες εκπαιδευτικές εφαρμογές πολυμέσων και ζωγραφικής, προκειμένου το μάθημα να γίνεται πιο ενδιαφέρον και δημιουργικό διαθεματικά για κάθε ηλικία.

Οι μαθητές, επίσης, μυούνται στις βασικές αρχές του προγραμματισμού με παιγνιώδη τρόπο την «Ώρα του Κώδικα».

Σημαντική θέση έχουν όμως και τα μαθήματα καλλιτεχνικής αγωγής όπως η μουσική, τα εικαστικά, το θέατρο και ο χορός. Αλλά και οι ξένες γλώσσες. Ως βασική ξένη γλώσσα είναι τα αγγλικά, όμως στη Γ’ Δημοτικού μπαίνει στο Πρόγραμμα Σπουδών η δεύτερη ξένη γλώσσα (επιλογή ανάμεσα σε Γαλλική και Γερμανική) και παραμένει ως υποχρεωτικό μάθημα ως τη Γ’ Γυμνασίου. Από την Α’ Λυκείου είναι μάθημα επιλογής.

Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη ξένη γλώσσα γίνεται επιπεδοποίηση, έτσι ώστε το μάθημα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε παιδιού, μέσα σε ολιγομελείς ομάδες.

Επίσης, οι μαθητές θα αθλούνται έξι ώρες την εβδομάδα ώστε να μάθουν από μικρά να αγαπούν τη γυμναστική και τον αθλητισμό. Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής περιλαμβάνει τη Γενική Γυμναστική και τη διδασκαλία Παραδοσιακών Χορών.

Κάθε μαθητής, επίσης, επιλέγει δύο αθλητικές δραστηριότητες, καθεμία από τις οποίες παρακολουθεί δύο φορές την εβδομάδα. Το πρόγραμμα αθλητισμού υλοποιείται από καθηγητές Φυσικής Αγωγής, εξειδικευμένους σε κάθε άθλημα.

 

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση χρησιμοποιεί όλες τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και έχει «ως όπλο» τις νέες τεχνολογίες ήδη από το Νηπιαγωγείο.

Για τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση συνεργάζεται με την εταιρία Technokids, έναν Διεθνή Οργανισμό που διδάσκει σε παιδιά σχολικής ηλικίας τη σωστή χρήση των Νέων Τεχνολογιών με την πρωτοποριακή μέθοδο του Project based Learning. Με αυτήν τη μέθοδο, οι μαθητές ολοκληρώνουν τους εκπαιδευτικούς στόχους μέσα από παραδείγματα και business case studies. Η εκπαιδευτική ύλη του προγράμματος είναι αναγνωρισμένη από την Microsoft  Inc. και διδάσκεται με επιτυχία σε 32 χώρες και σε περισσότερα από 5.000 σχολεία.

Για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος των νέων τεχνολογιών υπάρχει η απαραίτητη τεχνολογική υποδομή.

-Πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένα Εργαστήρια Πληροφορικής και Ρομποτικής με Η/Υ για κάθε μαθητή.

-Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές σε κάθε τάξη.

-Διαδραστικός Πίνακας για κάθε τάξη.

-Τρισδιάστατος Εκτυπωτής.

-Κινητή μονάδα φορητών Η/Υ για την υλοποίηση της ψηφιακής τάξης με την εξασφάλιση laptop και διαδικτύου για κάθε μαθητή.

-Ψηφιακή Πλατφόρμα Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Υλικού και Αξιολόγησης (LMS)

Οι μαθητές που επιθυμούν την περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση στον τομέα της Πληροφορικής έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στον Όμιλο Πληροφορικής που λειτουργεί στη βαθμίδα του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Το υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκό και παιδαγωγικό έργο που παρέχεται στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση συμπληρώνεται από τη δυνατότητα όλων των μαθητών συνολικά να συμμετέχουν σε Ομίλους, που έχουν ως στόχο να καλλιεργήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους αλλά και να τους εξασφαλίσουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με επιστημονικά πεδία του ενδιαφέροντός τους και να συμμετέχουν σε δράσεις.

Αξιοσημείωτες είναι και οι διακρίσεις που σημειώνουν οι μαθητές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο κάθε χρόνο σε επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς και αθλητικούς διαγωνισμούς, καθώς και σε πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα debate και συνέδρια.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν:

 • οι συνεχείς διακρίσεις στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και η εκπροσώπηση της χώρας μας στις Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Ρομποτικής το 2019, 2017, το 2015, το 2014 και το 2013. Οι Ομάδες Ρομποτικής του Δημοτικού στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 για μαθητές Δημοτικού κατέκτησαν την 3η θέση Πανελλαδικά καθώς και τον Έπαινο Καλύτερης Μακέτας. Στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκιούρ της Ουγγαρίας από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019 η Μαθητική Ομάδα «Minders» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης διακρίθηκε στην 4η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο με το Project «SKEye».
 • οι υψηλές θέσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Formula 1 in Schools και η εκπροσώπηση της χώρας μας σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Στον Παγκόσμιο Τελικό F1 in Schools που πραγματοποιήθηκε στο Abu Dhabi η Μαθητική Ομάδα «Arrow Racers» κατέκτησε το Βραβείο για το Γρηγορότερο Αυτοκίνητο στον Κόσμο (Fastest Car Award).
 • οι εξαιρετικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο σε Πρωταθλήματα Debate στην αγγλική γλώσσα και Διεθνή Συνέδρια Προσομοίωσης του Ο.Η.Ε., όπως το International Competition for Young Debaters στο Cambridge University, το Harvard Model Congress Europe, το The Hague International Model United Nations
 • τα πανελλήνια και διεθνή βραβεία σε διαγωνισμούς Εικαστικών, Θεάτρου και Χορωδίας
 • τα πανελλήνια και διεθνή κύπελλα σε πρωταθλήματα Σκάκι, Πολεμικών Τεχνών κ.α.

Οι παροχές που διασφαλίζει το Σχολείο είναι ιδιαίτερα σημαντικές τόσο για τον ίδιο τον μαθητή όσο και για το οικογενειακό του περιβάλλον:

 • Συμβουλευτική Υποστήριξη
 • Επαγγελματικός Προσανατολισμός
 • Διασύνδεση με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού
 • Νοσηλευτική Υπηρεσία
 • Σίτιση
 • Μετακίνηση με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία
 • Υποτροφίες
 • Ηλεκτρονική πλατφόρμα E-School
 • Ασφάλεια Μαθητών
 • Εκπαιδευτικά Βοηθήματα

Δώσε στο παιδί σου όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να λάμψει. Μάθε του από νωρίς να αγαπά το σχολείο και τα μαθήματα και να ενδιαφέρεται πραγματικά για τη γνώση. Τα εφόδια που θα του δώσεις θα το ακολουθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του και η Εκπαιδευτική Αναγέννηση θα σταθεί δίπλα του, δίνοντάς του ευκαιρίες να εξελίξει τον εαυτό του, τη σκέψη και την κρίση του.

Πληροφορίες – Εγγραφές : Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες Αττικής, Τ.Κ. 19014, Τηλ. 22950 – 29840, info@anagennisi.edu.gr , www.anagennisi.edu.gr

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES