Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανό να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 15-05-2020

Νέα μελέτη αναφέρει πως οι γυναίκες που εκδηλώνουν σοβαρές επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, εμφανίζουν υψηλή αρτηριακή πίεση μέσα σε επτά χρόνια μετά τη γέννα.

Η μελέτη εξέτασε κατά πόσο τα προβλήματα στην πρώτη εγκυμοσύνη, όπως πρόωρος τοκετός, αν το μέγεθος μωρού είναι μικρότερο από το φυσιολογικό, η θνησιγένεια και η προεκλαμψία, μπορούν να οδηγήσουν σε μελλοντικά καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση. Η μελέτη έγινε σε δείγμα 4.484 γυναικών κατά τη διάρκεια της πρώτης τους εγκυμοσύνης. Στη συνέχεια, οι γυναίκες έκαναν καρδιαγγειακές εξετάσεις δύο έως επτά χρόνια αργότερα μετά τη γέννα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 31% των γυναικών με τουλάχιστον μία επιπλοκή ανέπτυξαν υψηλή αρτηριακή πίεση συγκριτικά με το 17% των γυναικών που δεν είχαν επιπλοκές. Τα ποσοστά υπολογίστηκαν με βάση τις πρόσφατες κατευθυντήριες γραμμές για την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η εγκυμοσύνη αποτελεί ένα πρώιμο τεστ αντοχής για τις γυναίκες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης David Haas, γυναικολόγο και καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

«Οι καρδιολόγοι και οι γιατροί πρέπει να ζητούν από τις γυναίκες να απαντούν σε επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Ακόμη κι αν είστε υγιείς, το μήνυμα είναι να μην παραλείπετε τις ετήσιες εξετάσεις και να παρακολουθείτε την αρτηριακή σας πίεση, το βάρος σας και το μεταβολικό σας προφίλ» δήλωσε ο Haas.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES