Το πρώτο βιβλίο για παιδιά που στέλνει δυνατά το μήνυμα του body-positivity

Διάβασμα

4moms team , 12-05-2020

Το βιβλίο «Her body can» (Το σώμα της μπορεί) είναι το πρώτο βιβλίο για παιδιά που επικεντρώνεται στο body positivity.

Πρόκειται για έναν οδηγό που υμνεί την αγάπη για τον εαυτό μας και απευθύνεται σε νεαρά κορίτσια. Στόχος του είναι μάθει στα κορίτσια να αγαπούν τον εαυτό και το σώμα τους γι αυτό που είναι αντί να το κριτικάρουν ή να το απεχθάνονται για κάτι που δεν είναι.

Συγγραφείς του βιβλίου είναι η Katie Crenshaw και η Ady Merschkle. Απευθύνεται σε κορίτσια από 8+ και προς το παρόν διατίθεται από την Amazon στα αγγλικά, ενώ σύντομα θέλουμε να το δούμε να κυκλοφορεί και στα ελληνικά βιβλιοπωλεία.

Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς: «Τα κορίτσια πρέπει να γνωρίζουν πως το σώμα τους είναι φοβερό και μπορούν να κάνουν υπέροχα πράγματα. Άλλωστε, η αξία κάποιου δε μετριέται από τίποτε άλλο, εκτός από την αγάπη μας για το σώμα μας».

Έχουν δηλώσει πως η ιδέα ξεκίνησε όταν διαπίστωσαν πως κανένα παιδικό βιβλίο δεν εστιάζει στο body positivity: «Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μεγαλώσει με μία αντίληψη πως τα παραπάνω κιλά είναι κάτι κακό και έχουμε συνηθίσει να ακούμε ποίκιλλες απόψεις για την εικόνα του σώματος -που ευτυχώς πλέον είναι ξεπερασμένες-. Πολλοί είμαστε οι γονείς που θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας να αγαπούν το σώμα τους, χωρίς όμως να ξέρουμε ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να το κάνουμε. Το Her body can, κάνει αυτό ακριβώς».

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES