Παιδιά και κορωνοϊος: Γιατί είναι λιγότερο ευάλωτα τα παιδιά έως 14 ετών

Παιδιά

4moms team , 12-05-2020

Νέα επιστημονική μελέτη εκτιμά πως η πιθανότητα λοίμωξης από κορωνοϊο αυξάνεται με την ηλικία. Μάλιστα, τα αποτελέσματά της αναφέρουν πως τα παιδιά είναι ευάλωτα στον νέο αυτό ιό σε ποσοστό 40% σε σχέση με άτομα άνω των 65 που έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να νοσήσουν. Μάλιστα, τα παιδιά έως 14 ετών είναι ακόμη λιγότερο ευάλωτα

Οι ερευνητές από την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ιταλία, με επικεφαλής τον δρ Χονγκτζέ Γιου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Φουντάν της Σαγκάης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», ανέπτυξαν ένα μαθηματικό μοντέλο μεταδοτικότητας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με βάση στοιχεία ιχνηλάτησης από σχεδόν 1.200 ανθρώπους στη Γουχάν (επίκεντρο της πανδημίας) και στη Σαγκάη.

Η μελέτη συμπεραίνει ότι τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και η συνακόλουθη μείωση στις καθημερινές διαπροσωπικές επαφές ήταν επαρκείς παρεμβάσεις για να ανακόψουν δραστικά την εξάπλωση του ιού.

Το μοντέλο δείχνει ότι ενώ το έγκαιρο κλείσιμο των σχολείων συνέβαλε στον περιορισμό της επιδημίας κατά 40% έως 60%, μειώνοντας τα κρούσματα και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, δεν ήταν αρκετό. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο περιορισμός των επαφών μεταξύ ανθρώπων ακόμα και μέσα στα ίδια τα κινεζικά νοικοκυριά.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES