Αυτή είναι η πιο γλυκιά συνταγή για τη γιορτή της Μητέρας!

Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα το χαρεί εκτός από την μαμά, όλη η οικογένεια.

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + extra για το άλειμμα των φορμών

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

80 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

20 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

2 αυγά, medium

2 κρόκους αυγών, medium

1+½ κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

1 κ.γ. baking powder

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκου,ς τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να απορροφηθεί από τα αυγά.
  3. Έπειτα, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Κατόπιν, αδειάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  5. Ύστερα, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά σε δόσεις ανακατεύοντας καλά την κάθε δόση με το σύρμα χειρός.
  6. Αμέσως μετά, βουτυρώνουμε 4 πυρίμαχα φορμάκια διαμέτρου 9εκ. και βάθους 4εκ. και γεμίζουμε τα ¾ της κάθε φόρμας.
  7. Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τα σουφλέ στους 180°C στον αέρα για 10-12 λεπτά.
  8. Μόλις ετοιμαστούν, σερβίρουμε τα σουφλέ ζεστά.

Η συνταγή είναι του Γιώργου Τσούλη, www.giorgostsoulis.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES