Στις καλές και τις κακές ημέρες. Ο απολογισμός μιας μητέρας

MIND by ΑΜΑΛΙΑ

 Όλοι έχουμε καλές και κακές ημέρες… Και οι μαμάδες δικαιούμαστε να έχουμε. Μόνο που τι γίνεται όταν η μαμά είναι στις κακές της;;; Στα παρακάτω παραδείγματα θα αναγνωρίσετε σίγουρα και τον εαυτό σας…

Στις καλές μου ημέρες έχω υπομονή να διώξω τα τέρατα, να πείσω την κόρη μου ότι καταλαβαίνω ότι φοβάται αλλά είμαι εκεί για αυτήν. Στις κακές μου ημέρες όταν αρχίζει να μου λέει ότι φοβάται και δεν μπορεί να κοιμηθεί αρχίζω απλώς να φωνάζω.

Στις καλές μου ημέρες είμαστε όλοι περιποιημένοι. Μοσχομυρίζουν ρούχα μαλλιά και σώματα. Τα παιδιά κάνουν μπάνιο με μπουρμπουλήθρες και αφρόλουτρα. Στις κακές μου ημέρες μπορεί να φορέσουμε τα ίδια με την προηγούμενη και να κάνουμε το πιο γρήγορο ντους…

Στις καλές μου ημέρες παίζω μαζί τους, τραγουδάω, χορεύω, τους λέω παραμύθια, τα ακούω. Στις κακές μου ημέρες θέλω να κουκουλωθώ κάτω από το κρεβάτι και να μην ακούω τίποτα. Επειδή δεν μπορώ να το κάνω, όμως, αρνούμαι να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε δραστηριότητα…

Στις καλές μου ημέρες αφήνω την κόρη μου να φτιάξει μόνη της το πρωϊνό της – κάτι που λατρεύει – χωρίς να κουνήσω βλέφαρο που πέφτουν κατω τα κορν φλέικς. Στις κακές μου ημέρες απλώς το κάνω εγώ….

Στις καλές μου ημέρες έχω την υπομονή να την αφήσω να επιλέξει τα ρούχα που θα βάλει. Στις κακές μου ημέρες την ντύνω εγώ, αυτή φωνάζει και εγώ γίνομαι έξαλλη!

Στις καλές μου ημέρες θυμάμαι τα πάντα. Στις κακές μου ημέρες ξεχνάω που είναι και το μυαλό μου.

Στις καλές μου ημέρες δεν ασχολούμαι με το χαμό που κανουν τα παιδιά στο παιχνίδι. Στις κακές μου ημέρες τρελλαίνομαι… δεν τα αφήνω σχεδόν να παίξουν γιατί έχουν υστερική από πίσω τους να μαζεύει!

Στις καλές μου ημέρες είμαι χαλαρή γιατί σκέφτομαι ότι τιποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τα παιδιά και την οικογένεια. ΣΤις κακές μου ημέρες προσπαθώ να τα κάνω όλα με τη μια, αποτυγχάνω και εκνευρίζομαι.

Στις καλές μου ημέρες σκέφτομαι… σας παρακαλώ να τη θυμάστε τη στιγμή

Στις κακές μου ημέρες σκέφτομαι… σας παρακαλώ ξεχάστε το!

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES