Η έφηβη κόρη ζητάει να ανοίξει το χρώμα το μαλλιών της; 6 φυσικοί τρόποι για ανταύγιες

Ομορφιά

4moms team , 07-05-2020

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλες οι γυναίκες, μικρές και μεγάλες αναζητούν κάποια αλλαγή ανανέωσης. Αν η κόρη σας επιθυμεί να ανοίξει το χρώμα των μαλλιών της υπάρχουν καλά νέα. Αυτές είναι οι φυσικές θεραπείες για το άνοιγμα στο χρώμα των μαλλιών στο σπίτι, που και οι επαγγελματίες κομμωτές εγκρίνουν. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές οι μέθοδοι δεν είναι τόσο ισχυρές όσο η βαφή, αλλά ειδικά για τις έφηβες μπορούν ακόμα να προσφέρουν το αποτέλεσμα που ψάχνουν.

1.Λεμόνι

Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα παλαιότερα κόλπα. Η οξύτητα του χυμού λεμονιού επιτρέπει  την αλλαγή στο χρώμα αλλάζοντας τα επίπεδα pH των μαλλιών. Χρειάζεται και η θερμότητα για να βοηθήσει να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να έχει τη μέγιστη επίδραση. Βάζουμε το στημένο λεμόνι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάζουμε τα μαλλιών για να μιμηθούμε τις φυσικές ανταύγειες. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν στον ήλιο. Αυτή η τεχνική συνήθως λειτουργεί μόνο σε ελαφρύτερους τόνους μαλλιών. Αποφεύγουμε να ακουμπήσει ο χυμός λεμονιού στο δέρμα μας, γιατί θα μπορούσε να καεί με την έκθεση στον ήλιο.

2. Ξύδι

Η χρήση ξιδιού στα μαλλιά απαιτεί εξαιρετική προσοχή, διότι μπορεί να γίνει καταστροφική. Εάν τα μαλλιά είναι εξαιρετικά λεπτά ή είναι σε εύθραυστη κατάσταση, αυτό μπορεί να μην είναι η φυσική θεραπεία για εσάς. Εάν η τρίχα μας είναι χοντρή και σε υγιή κατάσταση, φροντίζουμε να αραιώσουμε το ξύδι με νερό σε αναλογία 50/50. Το ξίδι μήλου είναι η καλύτερη επιλογή ειδικά αν ψάχνουμε ζεστασιά στο χρώμα μας.

3. Μέλι

Εφαρμόζουμε το μείγμα μελιού, σε νωπά μαλλιά, γιατί το νερό βοηθάει την κατάσταση. Για να διατηρήσουμε τα μαλλιά υγρά, τα πιάνουμε πάνω και τα καλύπτουμε με σκουφάκι. Αφήνουμε το μέλι στα μαλλιά από 1 έως 4 ώρες, ανάλογα με το φως που θέλουμε και το πόσο σκούρο είναι το χρώμα. Και πάλι, η θερμότητα μπορεί να βοηθήσει να επιταχύνετε τα πράγματα, οπότε  εφαρμόστε λίγη θερμότητα με το πιστολάκι των μαλλιών.

4. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει στα μαλλιά ότι ακριβώς κάνει και στα δόντια. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με 1/3 c. ζεστό νερό. Φτιάξτε ένα μείγμα που δεν είναι πάρα πολύ παχύ ή πολύ νερουλό. Εφαρμόστε με ένα πινέλο κάνοντας ένα αυτοσχέδιο balayage και τυλίξτε τις ανταύγιες με αλουμινόχαρτο. . Όπως συμβαίνει με κάθε προηγούμενη εφαρμογή, η θερμότητα βοηθάει να επιταχυνθεί η διαδικασία.

5. Θαλασσινό αλάτι

Το αλάτι της θάλασσας ανοίγει και φωτίζει τα μαλλιά και ειδικά φωτίζει τις φυσική βάση, όπως τα μαλλιά των παιδιών. Βρέξτε τα μαλλιά με θαλασσινό νερό και αφήστε τον ήλιο να τα στεγνώσει. Αν δεν βρίσκεστε κοντά στην θάλασσα, απλώς ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήστε το για δέκα έως είκοσι λεπτά.

6. Χαμομήλι

Αυτό το λεπτό λουλουδάκι έχει μια χρωστική στα πέταλα του που ονομάζεται απιγενίνη. Η απιγενίνη δημιουργεί μια χρυσή απόχρωση και προσαρμόζεται αυτόματα στα μαλλιά όταν εφαρμόζεται. Βράστε χαμομήλι και ψεκάστε το σε νωπά μαλλιά. Ιδανικά καθίστε στον ήλιο για μισή ώρα πριν λούσετε τα μαλλιά.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES