Ο εγκλεισμός είναι αρκετά δύσκολος για όλους μας, καθώς έχουμε συνηθίσει να περνάμε αρκετό από τον χρόνο μας εκτός του σπιτιού. Σύντομα η καραντίνα θα είναι παρελθόν και όλοι ευχόμαστε η ζωή μας να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς.  Αλλά δεν θα θέλατε να έχετε καταγράψει τι κάνατε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απομόνωσης; Η να καταγράψουμε πως είμασταν στην καραντίνα; Ψάχνοντας ιδέες για την λήψη μιας μοναδικής και δημιουργικής φωτογραφίας του εαυτού μας με το τηλέφωνο μας χωρίς να μοιάζει με ένα τυπικό κλισέ «selfie», βρήκα και μοιράζομαι μαζί σας τις συμβουλές του iphonephotographyschool.com που είναι εύκολο να ακολουθήσουμε. 

Ένα καλό πορτραίτο είναι μια πρόκληση και αποκαλύπτει μια ειλικρινή έκφραση του αληθινού μας εαυτού. Εγώ ακολούθησα τις οδηγίες και ιδού η καταγεγραμμένη στιγμή της καραντίνας. 

Πριν ξεκινήσουμε

Πριν ξεκινήσουμε την απόπειρα αυτοφωτογράφησης με το iPhone μας, μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμόμαστε:

Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την μπροστινή κάμερα στο iPhone επειδή μειώνει την ανάλυση της φωτογραφίας.

Χρησιμοποιούμε πάντα την κάμερα υψηλής ποιότητας στο πίσω μέρος του τηλεφώνου.

Χρησιμοποιούμε το χρονοδιακόπτη στην εφαρμογή της κάμερας για να ορίσουμε την καθυστέρηση μεταξύ του πατήματος του κουμπιού κλείστρου και της λήψης της φωτογραφίας. Αυτό μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε τη λήψη και να προλάβουμε να έχουμε την σωστή θέση για την λήψη, ειδικά εάν είμαστε μακριά από το iPhone.

Χρησιμοποιούμε τη λειτουργία ριπής. Η λειτουργία Burst καταγράφει δέκα φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο, κάτι που είναι ιδανικό για λήψη φωτογραφιών δράσης ή για τη λήψη διαφορετικών εκφράσεων στο πρόσωπό μας.

Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα τρίποδο αντί για τα χέρια μας. Το θα κρατήσει το iPhone σταθερό, ώστε να μπορούμε να μετακινηθούμε πολύ πιο μακριά από το τηλέφωνό μας. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα ακουστικά της Apple ως τηλεχειριστήριο (εκτός και αν έχετε τηλεχειριστήριο για το iPhone).

1. Αλλάζουμε την προοπτική μας

Συνήθως όταν σκεφτόμαστε μια αυτοφωτογραφία με το iPhone θεωρούμε οτι θα γίνει με την χρήση των χεριών και μέχρι εκεί που μπορούμε να τα τεντώσουμε. Ας δοκιμάσουμε να πούμε μια ιστορία με την αυτοπροσωπογραφία μας που δεν απαιτεί να εστιάσουμε στο πρόσωπο.

Μπορούμε να επικεντρωθούμε σε ένα άλλο μέρος του σώματός μας, όπως τα χέρια μας να κρατούν μια κούπα καφέ. Να σκεφτούμε λίγο διαφορετικά και να αλλάξουμε την προοπτική μας για να δημιουργήσουμε μια “un-selfie”.

2. Προσθέτουμε Μυστήριο

Μια αυτοφωτογραφία μπορεί να αποκαλύπτει χωρίς να δείχνει πολλά. Η αλλαγή της γωνίας και της έντασης του φωτός μπορεί να προσθέσει δράμα και μυστήριο στα προσωπικά μας πορτρέτα. Μετατρέψτε την φωτογραφία σε ασπρόμαυρη για μια πιο καλλιτεχνική χροιά.

Kate Barry photo

3. Κάνουμε τη σκιά μας το θέμα

Δοκιμάζουμε να φωτογραφίσουμε τη δική μας σκιά για μια μυστηριώδη και ενδιαφέρουσα αυτοπροσωπογραφία. Είναι κάτι που μπορεί να μην σκεφτούμε αρχικά, αλλά είναι πάντα εκεί, περιμένοντας να είναι το κύριο θέμα. Καλό είναι να λάβουμε υπόψη ότι όταν προσπαθούμε να φωτογραφήσουμε την σκιά μας, εκείνη θα αλλάξει σχήμα και καθαρότητα με βάση τη θέση, την ποιότητα και το χρώμα του φωτός που το δημιουργεί. Εάν η πηγή φωτός είναι πίσω μας, η σκιά θα είναι πιο δραματική.

5. Γίνετε ένα με το τοπίο

Η αυτοπροσωπογραφία δεν χρειάζεται απλώς να εστιάζει σε εμάς. Λαμβάνουμε υπόψιν το περιβάλλον μας και αν θα το συμπεριλάβουμε στη φωτογραφία μας σαν σκηνικό για να πούμε μια πιο ενδιαφέρουσα ιστορία.

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES