Συμβουλές για την ασφάλεια των παιδιών στο internet την περίοδο της καραντίνας

Παιδιά

4moms team , 24-04-2020

Η online δραστηριότητά μας δεν εκτιμάται πως θα μειωθεί όταν με το καλό βγούμε από την κοινωνική καραντίνα. Ο Eugene Kaspersky, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky, έδωσε μία συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη με τηλεδιάσκεψη για τη χρήση του διαδικτύου εν μέσω πανδημίας.

«Μόλις τελειώσει αυτή η σύντομη περίοδος, τα ταξίδια και τα συνέδρια θα ξαναρχίσουν. Όμως η on line επικοινωνία δεν θα διακοπεί. Τα διαδικτυακά συνέδρια και οι τηλεδιασκέψεις θα συνεχιστούν παράλληλα, ο όγκος εργασίας θα αυξηθεί», εκτίμησε ο Kaspersky.

Μετά από ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με το ασφαλές σερφάρισμα των παιδιών, δήλωσε πως για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο -αλλά και τον περιορισμό του χρόνου που αφιερώνουν σε αυτό- υπάρχουν διαθέσιμα ηλεκτρονικά εργαλεία. Ωστόσο, όπως τόνισε ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάλυσης της εταιρείας για τη Ρωσία, Yury Namestnikov, είναι σημαντικό οι γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους κινδύνους πριν επιβάλουν απαγορεύσεις, ενώ ο Kaspersky σημείωσε χαρακτηριστικά πως είναι εξίσου σημαντικό για τους γονείς να διασφαλίσουν ότι οι γνώσεις τους στην πληροφορική είναι περισσότερες από εκείνες των παιδιών τους.  Διαφορετικά, οι περιορισμοί μπορεί να παρακαμφθούν.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES