Ιστορίες καραντίνας

SOUL by ΒΙΒΗ

Καραντίνα ημέρα 28 ή μήπως είναι 30? Δεν θυμάμαι σταμάτησα να μετράω αρκετές ημέρες πριν. Άλλωστε όλοι μέσα στο σπίτι έχουμε χάσει και τις ημέρες και τις ώρες γιατί πια το πρόγραμμα μας επαναλαμβάνεται καθημερινά χωρίς καμία αλλαγή. Δεν θα πω ψέματα ότι ανυπομονώ να επανέλθουμε στην κανονικότητα και ελπίζω μετά από αυτή την περιπέτεια να είμαστε όλοι πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι. Ελπίζω να θυμόμαστε να εκτιμάμε ακόμη και τα μικρότερα πράγματα κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα. Ελπίζω ότι όλοι θα υποστηρίξουμε τα τοπικά μας καταστήματα ώστε να επιβιώσουν. Και επίσης μην ξεχνάμε και την άλλη πλευρά της πανδημίας, όσο εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό ο πλανήτης αναρρώνει.

 

Με συγκίνησε πολύ η ιστορία της Άδας, μιας μητέρας με παιδί στο φάσμα του αυτισμού. Έστειλε ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό και εκείνος της απάντησε και διόρθωσε την αρχικά καθολική απαγόρευση της κολύμβησης στην Ελλάδα που αναστάτωσε όλες τις οικογένειες παιδιών και ενηλίκων που κολυμπούν για θεραπευτικούς λόγους. Η Ρέα Βιτάλη γράφοντας στο www.protagon.gr για εκείνη, μας έκανε να κλάψουμε και εμάς και την Άδα.

Η εμφάνιση του Andrea Bocelli στο Μιλάνο το Πάσχα. Στο άδειο Duomo μέσω streaming στο κανάλι του τενόρου στο YouTube η φωνή του έφτασε σε όλον τον κόσμο, στέλνωντας ένα τεράστιο μήνυμα αγάπης και ελπίδας. Εκείνα τα 20 βήματα που έκανε μόνος έξω απο τον ναό για να φτάσει στο μικρόφωνο και η μαγευτική ερμηνεία του Amazing Grace προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης.

 

Η Χριστίνα Πολίτη γράφει για το celebrity culture την εποχή του Covid-19 στην Vogue.gr, την κοινωνική ζωή που έχει μεταφερθεί ολοκληρωτικά στο διαδίκτυο και τις μάσκες που πέφτουν.

Μένουμε σπίτι. Βγαίνουμε νικητές

Για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για όλους τους Έλληνες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, για κάθε έναν από εμάς που επιλέγει να κάνει το σωστό για την κοινωνία, από το σπίτι μας, μέχρι τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής και της πολιτικής προστασίας: ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μένουμε σπίτι. Βγαίνουμε νικητές.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Mittwoch, 8. April 2020

Το βίντεο της Πολιτικής Προστασίας για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για όλους τους Έλληνες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία. Η μουσική από το Περιβόλι του Διονύση Σαββόπουλου μας συγκινεί καθώς και το μήνυμα ότι “Ενωμένοι κάνουμε πάντα το καλύτερο. Και όταν τελειώσουν όλα αυτά -και θα τελειώσουν- ίσως να μην τα θυμόμαστε μόνο σε μια κακή στιγμή, αλλά σαν την ημέρα που είπαμε: Κοίτα πόσο καλοί μπορούμε να είμαστε.”

Το TikTok συνεχίζει να είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή και για τους πρώτους μήνες του 2020 και θα έλεγα η “απόλυτη” εφαρμογή της καραντίνας.  Και εκεί που οι έφηβες έψαχναν το δωμάτιο του σπιτιού με τον καλύτερο φωτισμό, σήμερα άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών ακολουθούν τα βήματα τους στον χορό και την υποκριτική. Αν δεν έχεις αρχίσει να λαμβάνεις βίντεο απο φίλες και φίλους που δημιουργούν στην εφαρμογή, χωρίς να τα ανεβάζουν, αλλά τα μοιράζουν μεταξύ φίλων, ετοιμάσου.

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES