Η μυστική συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι από το Pallet!

BODY by ΒΑΣΩ

Έφτασε και η Μ.Εβδομάδα!

Τι λέτε εφέτος που είμαστε έτσι κι αλλιώς στο σπίτι να δοκιμάσουμε την πιο νόστιμη συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι;Έπεισα λοιπόν την Μαρία Κορδελίδου από το ζαχαροπλαστείο pallet ,να μας δώσει την συνταγή για να το φτιάξουμε και εμείς στο σπίτι!

Όσες δεν τα καταφέρετε τελικά, μη στεναχωριέστε καθόλου…με ένα τηλεφώνημα έρχονται στο σπίτι:

Pallet 210-9828154

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

YΛΙΚΑ ΠΡΟΖΥΜΗΣ:

20γρ.μαγιά

12 γρ. ζάχαρη

94 γρ.σκληρό αλεύρι

70 γρ.νερό

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ

80γρ. κόκκινη κολοκύθα

70γρ.σπορέλαιο

70γρ.φυτίνη

160γρ.ζάχαρη 

5γρ.μαχλέπι

5γρ.μαστίχα

370γρ.αλεύρι σκληρό

50γρ.χυμό πορτοκάλι

70γρ.νερό

5γρ.αλάτι

Ξύσμα από δυο πορτοκάλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

Μέλι και καβουρντισμένο αμύγδαλο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΖΥΜΗ:

Στο μίξερ βάζουμε τη μαγιά,τη ζάχαρη,το αλεύρι,το νερό,και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Αφήνουμε 20-30 λεπτά να ξεκουραστεί το ζυμάρι.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ:

Μια μέρα πριν έχουμε καθαρίσει και βράσει την κόκκινη κολοκύθα αφού την έχουμε περάσει αποφλοιωτή.

Σε ένα γουδί βάζουμε την μαστίχα,το μαχλέπι, 1κ.γ από τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να σπάσουν τα υλικά.

Προσθέτουμε στον κάδο με την προζύμη το υπόλοιπο αλεύρι ,το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό από το πορτοκάλι,την κολοκύθα,το σπορέλαιο,τη λιωμένη φυτίνη,τη ζάχαρη,το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βάζουμε τα υλικά από το μπολ στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα για 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ ,πασπαλίζουμε τη ζύμη με λίγο αλεύρι,καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.

 Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα κομμάτια.

Πλάθουμε σε πλεξούδα.

Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ,καλύπτουμε με πετσέτα ξανά και αφήνουμε να φουσκώσει 20-30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c στον αέρα.

Σε μια κούπα αραιώνουμε το μέλι με το νερό και απλώνουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια από το τσουρέκι.

Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε 35-40 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

 

 

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES

MORE EDITOR'S ARTICLES

Αν πας Λευκάδα πρώτη φορά,προτάσεις για παραλίες,φαγητό και άλλα πολλά!

Αν πας Λευκάδα πρώτη φορά,προτάσεις για παραλίες,φαγητό και άλλα πολλά!

The Mall Athens, η καλύτερη λύση για να περάσει μια ημέρα παρέα με 4 αγόρια!

The Mall Athens, η καλύτερη λύση για να περάσει μια ημέρα παρέα με 4 αγόρια!

Που θα μείνεις που θα φας και που θα κολυμπήσεις στη Κύθνο

Που θα μείνεις που θα φας και που θα κολυμπήσεις στη Κύθνο

Η Έλενα Μποσγανά παίρνει υποτροφία στο Στάνφορντ και το γυναικείο μπάσκετ φωνάζει ΠΑΡΩΝ!

Η Έλενα Μποσγανά παίρνει υποτροφία στο Στάνφορντ και το γυναικείο μπάσκετ φωνάζει ΠΑΡΩΝ!

Βόλτα στο Μοναστηράκι παρέα με τα κορίτσια!

Βόλτα στο Μοναστηράκι παρέα με τα κορίτσια!

Τρεις ηρωίδες στη πρώτη γραμμή της βρετανικής Vogue

Τρεις ηρωίδες στη πρώτη γραμμή της βρετανικής Vogue

Η πρώτη φωτογραφία της Σάρα Καρμπονέρο μετά την περιπέτεια της υγείας της

Η πρώτη φωτογραφία της Σάρα Καρμπονέρο μετά την περιπέτεια της υγείας της

Τι πρέπει να “ξεφορτωθούμε” απο το σπίτι

Τι πρέπει να “ξεφορτωθούμε” απο το σπίτι

Λέω πάντα “ναι” στα παιδιά μου και το απολαμβάνω!

Λέω πάντα “ναι” στα παιδιά μου και το απολαμβάνω!