Το επικρατέστερο σενάριο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις – Με μειωμένη ύλη η διεξαγωγή τους

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 09-04-2020

Η εξεταστέα ύλη θα περιορισθεί σημαντικά με δεδομένο ότι η δια ζώσης διδασκαλία των μαθητών σταμάτησε στις αρχές του Μαρτίου. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει οι πανελλαδικές να γίνουν το καλοκαίρι και όχι Σεπτέμβριο

Τη μείωση της εξεταστέας ύλης στις Πανελλαδικές, αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα το υπουργείο Παιδείας, ώστε οι μαθητές να εστιάσουν το διάβασμά τους για τις εξετάσεις, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι (Ιούλιο) και όχι τον Σεπτέμβριο. Η ύλη των εξετάσεων θα περιορισθεί αρκετά αφού τα μαθήματα σταμάτησαν στις 11 Μαρτίου και η δια ζώσης διδασκαλία των μαθητών.

Τα σχολεία ήδη έχουν στείλει στο υπουργείο Παιδείας, την ύλη, που είχαν διδάξει μέχρι τότε, και συνεπώς οι αρμόδιες επιτροπές ,μπορούν τώρα ,να προβούν στην περικοπή της και να την ανακοινώσουν στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι αγωνιούν. Tην άμεση ανακοίνωση της περικοπής της ύλης έχουν ζητήσει όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης , αφού ήδη έχει ληφθεί και η απόφαση από την πλευρά της κυβέρνησης οι πανελλαδικές να διεξαχθούν το καλοκαίρι, όπως πάντα και όχι στις αρχές του φθινοπώρου (Σεπτέμβριος).

Οπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας «εμείς έχουμε πάρει απόφαση ότι οπωσδήποτε θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι το καλοκαίρι, δεν θα πάνε για το φθινόπωρο. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προβλεπόμενη ημερομηνία».

 

Πηγή: ethnos.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES