Τα στατιστικά αναφέρουν πως τα περισσότερα κουνελάκια που χαρίζονται για το Πάσχα δε ζουν πάνω από τον πρώτο χρόνο.

Κυρίως γιατί πωλούνται πριν απογαλακτιστούν τελείως και επειδή είναι πολύ ευαίσθητα ζώα. Εσείς ξέρατε ότι ζουν έως και 12 χρόνια;

Χρειάζονται καθημερινά πολλές ώρες έξω από το κλουβί ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στο έντερο τους, χρειάζονται καθημερινά χόρτο και ξηρά τροφή και πάνω από τριών μηνών, καθημερινά μία κούπα πράσινα λαχανικά. Δεν κάνει να τρώνε πολλά καρότα και φρούτα και αντίθετα με όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, δεν είναι για παιχνίδι ούτε ιδανικά για παιδιά.

Είναι πολύ ευαίσθητα ζώα που στα χέρια ενός παιδιού μπορεί να υποφέρουν. Οι κτηνίατροι που έχουν πλήρη γνώση, είναι επίσης λίγοι. Το να έχεις ένα κουνέλι δε διαφέρει σε τίποτα από το να έχεις ένα σκύλο ή γάτα. Χρειάζονται την ίδια φροντίδα, προσοχή, υπευθυνότητα και τρυφερότητα. Χρειάζονται το γιατρό τους, τα εμβόλια τους και τη στείρωση τους, για λόγους υγείας.

Είναι όμως και πολύ έξυπνα ζώα που μπορούν να εκπαιδευτούν για την τουαλέτα τους, να ακούν το όνομα τους αλλά και πολλά τρικ.

Αν θέλετε λοιπόν να αγοράσετε ένα κουνέλι για το Πάσχα στα παιδιά σας, καλύτερα να αγοράσετε ένα λούτρινο ή σοκολατένιο.

Αν πάλι, είστε έτοιμοι να αναλάβετε την ευθύνη μίας δεκαετίας καλύτερα να υιοθετήσετε ένα από τα δεκάδες κουνέλια που αναζητούν σπίτι καθώς οι “ιδιοκτήτες” τους αποφάσισαν πως είναι τεράστια ευθύνη.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES