Σωτήρης Τσιόδρας: «Πρέπει τα παιδιά μας να νιώσουν ασφαλή και να είναι ήρεμα»

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 06-04-2020

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απηύθυνε έκκληση σε γονείς και άλλους πολίτες, αναφορικά με τον τρόπο που επικοινωνούν την πανδημία στα παιδιά.

Ο λοιμωξιολόγος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία μετάδοσης του κορωνοϊού την Παρασκευή, θέλησε να κάνει ειδική μνεία σε δημοσιεύματα που αφορούν σε θανάτους νεαρών και παιδιών από τον κορωνοϊό.

«Τα παιδιά μας πρέπει να αισθανθούν ήρεμα και να παίρνουν αξιόπιστες πληροφορίες» είπε. Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέμεινε πως η ασθένεια εξαιρετικά σπάνια δημιουργεί σοβαρές επιπτώσεις στα παιδιά και κάλεσε όλους τους Έλληνες να αποφύγουν τη δημιουργία φόβου σε αυτά.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, είναι πολύ σημαντικό να εξηγήσουμε στα παιδιά τους λόγους που πρέπει να μείνουν σπίτι, τις σωστές πρακτικές υγιεινής και κυρίως, τους λόγους που θα πρέπει να μείνουν μακριά από τους ηλικιωμένους στον περίγυρό τους. «Αυτές τις στιγμές είναι πιο δυνατά αυτά τα μακρινά, διαδικτυακά ή και πνευματικά φιλιά» είπε χαρακτηριστικά για την επαφή των παππούδων με τα εγγόνια τους.

Τι είπε για την χορήγηση χλωροκίνης σε παιδιά

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε πως η χορήγηση χλωροκίνης σε μικρά παιδιά δεν αντενδείκνυται. Τόνισε ωστόσο πως είναι πολύ αυστηρά τα κριτήρια για χορήγηση θεραπείας σε παιδιά. Όπως εξήγησε αφορά μόνο σε εκείνα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Αναφορικά με τυχόν παρενέργειες που έχουν διαπιστωθεί από τη χορήγηση του φαρμάκου, ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως αυτές, παρά το γεγονός ότι είναι συχνές αφορούν μειοψηφία ασθενών. Τέλος, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως η χλωροκίνη αντενδείκνυται μόνο σε μια κατάσταση που λέγεται έλλειψη ενζύμου G6PD, κατάσταση την οποία έχει ένας ασθενής (παιδί ή ενήλικας) εκ γενετής.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES