Γιατί κάποια παιδιά πετυχαίνουν στη ζωή τους και κάποια άλλα όχι;

Συνήθως αναζητούμε την απάντηση στην ευφυΐα.

Πετυχαίνουν τα παιδιά που παίρνουν υψηλούς βαθμούς στα μαθήματα και στις εξετάσεις.

Ο Πολ Ταφ ισχυρίζεται ότι η επιτυχία έγκειται στο χαρακτήρα. Χαρακτηριστικά, όπως επιμονή, περιέργεια, αυτοέλεγχος, αισιοδοξία και ευσυνειδησία παίζουν σημαντικό ρόλο. Μέσα από έρευνες, μελέτες και πραγματικές περιπτώσεις παιδιών, εντοπίζει τη στενή σχέση ανάμεσα στο στρες κατά την παιδική ηλικία και την επιτυχία. Ξεσκεπάζει τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς προετοιμάζουν, ή και όχι, τα παιδιά τους για την ενηλικίωση. Και μας προσφέρει νέες οπτικές για να βελτιώσουμε τις ζωές των παιδιών που μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας.

Αυτό το πολύ ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο βιβλίο μπορεί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, πώς εφαρμόζουμε το εκπαιδευτικό σύστημα και πώς υφαίνουμε το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας. Θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για να γίνουμε καλύτεροι γονείς κατανοώντας πρώτα απ’ όλα τι σημαίνει να είσαι παιδί.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πολ Ταφ αρθρογραφεί τακτικά στο “New York Times Magazine” δημοσιεύοντας κείμενο για την εκπαίδευση, την πολιτική, τις οικογενειακές σχέσεις, το ρόλο των γονιών, το κοινωνικό-οικονομικό περιθώριο στη σύγχρονη Αμερική κ.ά. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί και σε περιοδικά και έντυπα όπως ο “New Yorker”, το “Slate”, το “GQ”, το “Esquire” κ.ά. Εκτός από συντάκτης, έχει εργαστεί επίσης ως ρεπόρτερ και παραγωγός στο ραδιόφωνο. Ζει στη Νέα Υόρκη μαζί με τη σύζυγο και το γιο του.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και έχει την ειδική τιμή των 8,30 ευρώ

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES