“Καραντινάτο” εβδομαδιαίο πρόγραμμα για σπίτια με εφήβους

SOUL by ΒΙΒΗ

Η περίοδος της απομόνωσης των 14 ημερών ή και μεγαλύτερης όπως φαίνεται δεν είναι αστείο για τους γονείς που γνωρίζουν ήδη την πρόκληση της κράτησης των παιδιών μέσα στο σπίτι. Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν ότι είναι σκόπιμο να ξοδεύουν  λιγότερο χρόνο με άλλα παιδιά, και αν και τα νιάτα είναι φημισμένα να μην παίρνουν σοβαρά μια κατάσταση, αυτή την φορά νομίζω ότι είναι διαφορετικά.

Οι βαριεμένοι έφηβοι περνούν την ημέρα τους στο σπίτι, δημοσιεύουν μηνήματα, χορούς και αστεία στο TikTok και συζητούν για τις εμπειρίες τους από την απομόνωση κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης έκρηξης του coronavirus.Ο θανάσιμος κοροναϊός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ληφθεί ελαφρώς. Αλλά αυτό δεν πρέπει να εμποδίζει τους εφήβους να διασκεδάζουν ενώ μένουν στο σπίτι, αφού αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βεβαιωθούμε όλοι ότι δεν θα μολύνουμε άλλους, και ιδιαίτερα τους ευάλωτους πληθυσμούς όπως τους ηλικιωμένους.

Και ήρθε η αναπάντεχη στιγμή που τα παιδιά μας θα βιώσουν το homeschooling, την κατοίκον εκπαίδευση που πολλές φορές μου έχουν αναφέροι οι κόρες μου ως ιδανικό σύστημα μάθησης. Εκείνες ήταν η αφορμή για τα άρθρα που έχω διαβάσει που αφορούσαν τα υπέρ και τα κατά της εκπαίδευσης κατ’ οίκον. Σήμερα στην Ελλάδα καλούμαστε να την ακολουθήσουμε λόγω ανωτέρας βίας. Κράτησα τις συμβουλές που έδωσε μια μητέρα, σε όλες εμάς που για πρώτη φορά χρειάζεται να έχουμε τα παιδιά μας σπίτι και όχι στο σχολείο, και έφτιαξα ένα πρόγραμμα για αυτές τις εβδομάδες που το σχολείο θα είναι κλειστό.

Οι υπεύθυνοι του σχολείου είπαν να τηρήσουμε το ωράριο του σχολείου, θα ζητήσω συγνώμη και θα κάνουμε το ονειρεμένο ξεκίνημα στις 11.00….

Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να συμβαδίσουμε με το χρονοδιάγραμμα, αλλά ελπίζω αυτή η λίστα να μας βοηθήσει να “βγάλουμε” την καραντίνα….

10.00 Ξύπνημα – Δυνατά στο ηχείο τα παρακάτω

10.10 Ντύσιμο

10.15 Πρωϊνό – Social Media Report

11.00 Μελέτη μάθημα 1 (βάση του καθημερινού προγράμματος που έχουν στο σχολείο υπολογίζουμε 30 λεπτά ανά μάθημα)

12.00 Μελέτη μάθημα 2

13.00 Σνακ

13.30 Μελέτη μάθημα 3 (το πιο εύκολο…)

14.00 Μελέτη μάθημα 4

15.00 Μεσημεριανό

16.00 Ξεκούραση – Τηλεόραση

17.00 Βόλτα – Περπάτημα

18.00 Διάβασμα βιβλίου

18.30 Ξεκούραση ή γυμναστική με βίντεο από το YouTube

20.00 Μπάνιο

21.00 Βραδινό

21.30 Τηλεόραση

23.00 Κρεβάτι 

 

Έχουμε και playlist για τους λάτρεις της μουσικής

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES