Πλέον, γίνεται μηχανικά. Βάζουμε τα ρούχα, τοποθετούμε τη χρωμοπαγίδα, ρίχνουμε απορρυπαντικό και ξεκινάμε το πλυντήριο. Κάποιες φορές τα ρούχα λεκιάζουν από το απορρυπαντικό, κάποιες φορές χαλάνε και κάποιες φορές απλά δεν καθαρίζουν καλά. Το ladylike.gr, αναφέρει τα 7 πιο κοινά λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε πλυντήριο και ίσως κάνεις και εσύ κάποιο από αυτά:

Βάζεις πολύ απορρυπαντικό: Το να βάζεις παραπάνω απορρυπαντικό απ’ όσο χρειάζεται δε σημαίνει ότι τα ρούχα σου θα καθαρίσουν καλύτερα. Αντιθέτως, βάζοντας πολύ απορρυπαντικό μπορεί να λεκιάσεις τα ρούχα σου.

Δεν τσεκάρεις τις ταμπέλες των ρούχων: Οι ταμπέλες στα ρούχα που αναγράφουν τον τρόπο που πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου, έχουν λόγο ύπαρξης. Μη παραβλέπεις τις οδηγίες της ταμπέλας. Αν, λοιπόν, η ταμπέλα ενός ρούχου αναγράφει “Dry clean only” σημαίνει ότι πρέπει να το πας στο καθαριστήριο. Σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι μπορείς να το πλύνεις μόνη σου, γιατί βάζοντάς το στο πλυντήριο το ρούχο θα καταστραφεί ή θα χαλάσει η φόρμα του.

Δεν ανοίγεις τα κουμπιά των ρούχων: Όταν πλένεις ρούχα όπως πουκάμισα που έχουν κουμπιά, είναι σημαντικό να έχεις τα κουμπιά ανοιχτά, διαφορετικά δεν θα καθαρίσουν καλά.

Δεν καθαρίζεις το πλυντήριο: Σημαντικό είναι, 1-2 φορές τον μήνα ή κάθε δίμηνο, να καθαρίζεις το πλυντήριό σου. Από τα συχνά πλυσίματα μαζεύεται μούχλα σ’ αυτό, η οποία μπορεί να μεταφερθεί μέχρι και στα ρούχα σου.

Δεν «φέρεσαι» καλά στα ρούχα σου όταν τα πλένεις στο χέρι: Είναι σημαντικό όταν πλένεις τα ρούχα σου στο χέρι να προσέχεις τη δύναμη που ασκείς σε αυτά. Ακόμα και δύσκολους λεκέδες να έχει το ρούχο είναι προτιμότερο να το αφήσεις να μουλιάσει για λίγη ώρα, παρά να τρίβεις με μανία μέχρι να φύγει, ρισκάροντας να χαλάσει η φόρμα του.

Γεμίζεις το πλυντήριο με πολλά ρούχα: Αν γεμίζεις το πλυντήριο με πολλά ρούχα, όχι μόνο δεν καθαρίζουν όλα το ίδιο καλά, αλλά επιβαρύνεται και το ίδιο το πλυντήριο.

Δεν κουμπώνεις τα φερμουάρ των ρούχων σου: Υπάρχει λόγος που πρέπει να το κάνεις αυτό και είναι πολύ απλός: όταν έχεις ανοιχτά τα φερμουάρ μπορεί να «πιαστούν» πάνω σε άλλα ρούχα.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES