Γυναίκα με σπάνια μορφή καρκίνου της μήτρας γέννησε ένα υγιέστατο μωρό

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 17-02-2020

Μια γυναίκα στην περιοχή Door County έγραψε ιστορία αφού έφερε στο κόσμο ένα παιδί έχοντας μια σπάνια μορφή του καρκίνου της μήτρας.

Σίγουρα δεν βρίσκομαι όπου νόμιζα ότι θα ήμουν πριν απο δυο χρόνια … αλλά ένα χρόνο και μερικούς μήνες μετά, είμαστε πραγματικά χαρούμενοι με αυτό που έχουμε, είπε η νέα μαμά Whitey Everard στο κανάλι WBAY-TV. Ο γιος της, William Llyod Bittorf γεννήθηκε 3 κιλά και διακόσια γραμμάρια και ύψος 50 εκατοστά. Το μωρό έδωσε σε εκείνη και στον σύζυγό της ένα πολύ σημαντικό λόγο για να χαμογελάνε, αλλά το ταξίδι για να φτάσει εδώ ήταν δύσκολο.

Το 2018, η Everard πήγε στο γιατρό επειδή ανησυχούσε για μη φυσιολογική αιμορραγία. Μετά από εβδομάδες εξετάσεων και αναμονής, οι γιατροί βρήκαν έναν όγκο στη μήτρα της που έπρεπε να αφαιρεθεί. Η Whitney είχε ένα ενδομητριακό σάρκωμα, το οποίο εμφανίζεται σε λιγότερο από το 0,2% των καρκίνων της μήτρας που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο, δήλωσε ο Δρ. Erin E. Stevens, Ογκολόγος Ιατρός Γυναικολογικής της Prevea Health. Πρόκειται για μια περίπτωση ένα στο εκατομμύριο στους τύπους του καρκίνου της μήτρας. Είναι σχεδόν ανύπαρκτες οι πιθανότητες να συμβεί σε μια 26χρονη υγιή γυναίκα.

Ο Δρ Stevens θυμάται να λέει στην Everard ότι η καλύτερη ιατρική περίθαλψη είναι μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση για να εκτελέσει μια πλήρη υστερεκτομή, εξαλείφοντας κάθε πιθανότητα να μείνει έγκυος και να έχει παιδιά.

Εκείνη όμως απλά τον ευχαρίστησε για την γνώμη του και αρνήθηκε να υποστεί μια υστερεκτομή, θυμάται ο Δρ Stevens. Η Everard ήταν αποφασισμένη να κάνει οικογένεια. Έτσι, μαζί με μια ομάδα γιατρών άρχισαν να ερευνούν επιλογές και να αναζητούν άλλες περιπτώσεις.

Κατανοούσε πολύ καλά τους κινδύνους που θα μπορούσαν να συμβούν, και ότι δεν γινόταν να προβλέψουμε το μέλλον και μόνο επειδή ο καρκίνος συμπεριφέρεται με τον τρόπο που είναι γραμμένο στα βιβλία. Και επίσης δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τα βιβλία γιατί ο καρκίνος μερικές φορές δεν συμπεριφέρεται με τον τρόπο που γράφουμε γι ‘αυτόν.

Έτσι, λίγους μήνες μετά την αφαίρεση του όγκου και χωρίς να δει κανείς κανένα σημάδι καρκίνου, ο Δρ. Stevens της έδωσε την ευλογία να προσπαθήσει για παιδί.

Μόλις τρεις μήνες μετά, η Everard ανακοίνωσε το καλό νέο.

Οι γιατροί παρακολουθούσαν την Everard καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της μέχρι να γεννήσει ένα υγιές μωρό. Όταν έχει την δυνατότητα να λαμβάνεις μέρος στην εγκυμοσύνη μιας μιας νεαρής γυναίκας που έπασχε από καρκίνο της μήτρας και στη συνέχεια να κάνει ένα μωρό, είναι πραγματικά μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία, δήλωσε ο Δρ Stevens.

Ενώ η Everard πιθανά θα χρειαστεί μια υστερεκτομή κάποια στιγμή, ελπίζει να προσθέσει άλλο ένα παιδί στην οικογένειά τους.

Εάν υπάρχει κάποια άλλη γυναίκα μόλις 26 ετών που κάποιος της είπε ότι πάσχει απο αυτό, και ίσως να μην μπορέσει να κάνει παιδιά, τουλάχιστον υπάρχει ένα παράδειγμα ότι κάποια, έκανε, δήλωσε η Everard.

Πηγή: wkow.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES