Εφηβεία: Λιγότερο πιθανή η χρήση κάνναβης εάν είναι νόμιμη

Έφηβοι

4moms team , 11-02-2020

Η χρήση κάνναβης από νέους είναι λιγότερο πιθανή σε μέρη όπου αυτή είναι νόμιμη, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Δημοσίευμα του BBC αναφέρει πως ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας Μοντάνα εξέτασαν δεδομένα από έρευνες σε μαθητές λυκείου στις ΗΠΑ στο χρονικό διάστημα 1993-2017.

Αν και η χρήση του ναρκωτικού μεταξύ των νέων αυξήθηκε στις ΗΠΑ, η χρήση μεταξύ των εφήβων μειώθηκε κατά περίπου 10% σε πολιτείες όπου η χρήση της για ψυχαγωγικούς σκοπούς είναι νόμιμη.

Περίπου 33 πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει την ιατρική κάνναβη, ενώ 10 πολιτείες έχουν επίσης νομιμοποιήσει την ψυχαγωγική χρήση. Η χρήση κάνναβης παραμένει παράνομη σε όλες τις πολιτείες για άτομα ηλικίας κάτω των 18.

Ο lead author της μελέτης, Μαρκ Άντερσον, είπε στο Associated Press ότι η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Jama Paediatrics, «θα έπρεπε να βοηθήσει να καθησυχαστούν κάποιοι προβληματισμοί πως η χρήση μεταξύ των εφήβων θα αυξηθεί».

Η ομάδα του ανέλυσε δεδομένα για περίπου 1,4 εκατομμύρια εφήβους στις ΗΠΑ, που είχαν προέλθει από τις Youth Risk Behaviour Surveys- μια ετήσια εθνική έρευνα από το CDC.

Ο Άντερσον είπε πως ήταν συνήθως πιο δύσκολο για τους νέους να αγοράσουν από καταστήματα με σχετική άδεια- όπου πρέπει να αποδείξουν την ηλικία τους- από ό,τι από «ντίλερ», κάτι που εν μέρει θα εξηγούσε την πτώση. Ακόμη, η κάνναβη που πωλείται νόμιμα συχνά είναι ακριβότερη. Επίσης, σημείωσε ότι οι ερευνητές δεν είδαν μεταβολές μετά τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης- παρά μόνο όταν το ναρκωτικό νομιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES