Άγχος προκαλεί η παρακολούθηση του μωρού απο το baby monitor

Παιδιά

4moms team , 11-02-2020

Η υπερβολική χρήση των συσκευών “κατασκοπείας” των μωρών σκοτώνει τα φυσικά ένστικτα της μητρότητας και αυξάνει το άγχος, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Η παλιές, οθόνες αναπαραγωγής ήχου έχουν αντικατασταθεί από τις οθόνες που εκπέμπουν ζωντανή εικόνα 24 ώρες το 24ωρο. Η Liz Wilkes, μαία και εκπρόσωπος των μαιών της Αυστραλίας φοβάται ότι οι γονείς αισθάνονται ότι πρέπει να είναι σε υπερ-επαγρύπνηση κάθε λεπτό της ημέρας και αυτό το γεγονός είναι εξαντλητικό.

Ανησυχεί ότι οι νέοι γονείς που είναι φυσικό να νιώθουν ευάλωτοι, λαμβάνουν το μήνυμα ότι δεν είναι αρκετό να ακολουθούν και να εμπιστεύονται τα φυσικά τους ένστικτά. Κάθε μωρό είναι διαφορετικό και το μόνο σίγουρο είναι οτι οι μητέρες γνωρίζουν τα μωρά τους.

Δεδομένου ότι τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο ύπνος του μωρού συνδέεται ενσύρματα από την κούνια στα smart τηλέφωνα απο το πρώτο λεπτό, οι γονείς νιώθουν να είναι πάντα σε ετοιμότητα.

Οι εταιρείες εκμεταλλεύονται την ευαισθησία των νέων γονιών και τους κάνουν να αισθάνονται ότι πρέπει να έχουν όλη αυτή την τεχνολογία για να κρατήσουν τα μωρά τους ασφαλή. Φυσικά κάποια παρακολούθηση μπορεί να είναι απαραίτητη, όπως παράδειγμα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουν ότι μπορούν να εμπιστευτούν τον εαυτό τους, αναφέρει η κ. Wilkes.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES