Ένας 3χρονος Βρετανός μπήκε στη λέσχη της Mensa με τους πιο έξυπνους ανθρώπους του πλανήτη

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 23-01-2020

Μόλις 3 ετών, ο Μοχάμεντ Χαρίζ Νατζίμ κατάφερε να μπει στη λέσχη με τους πιο έξυπνους ανθρώπους του πλανήτη. Μπορεί να λατρεύει το τραγούδι, να παίζει με τα Lego και τις πλαστελίνες, όμως δεν είναι σαν τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Είναι το νεότερο μέλος στο βρετανικό παράρτημα της Mensa, της λέσχης των ιδιοφυιών, αφού συγκέντρωσε 142 πόντους σε τέστ νοημοσύνης στο Ντάρχαμ της Βρετανίας.

 Τι σημαίνει αυτό; ότι είναι ευφυέστερος από το 99,7% των κατοίκων του πλανήτη μας. Οι γονείς δεν είχαν καταλάβει από την αρχή πως το παιδί τους είναι τόσο ξεχωριστό.

Στη βρετανική εφημερίδα Metro, η μητέρα του δήλωσε:  «Νομίζαμε ότι έτσι είναι όλα τα παιδιά. Καταλάβαμε πως διαφέρει όταν οι νηπιαγωγοί στον παιδικό σταθμό μας έλεγαν πόσο έξυπνος είναι και πόσο εξαίσιες είναι οι επιδόσεις του. Όταν ήταν μόλις δύο ετών, θυμάμαι πως διάβαζε μόνος του τα παραμύθια το βράδυ και ήδη μπορεί να γράφει αλλά και να κάνει αριθμητικές πράξεις».

Οι γονείς του Νατζίμ είναι από τη Μαλαισία και ο μικρός γνωρίζει ήδη καλά τη μητρική του αλλά και την αγγλική γλώσσα.

πράξεις και υπολογισμούς, χώρια που μιλά δύο γλώσσες, τη μητρική του και τα Αγγλικά.

Το στοίχημα για τη μητέρα του είναι να δώσει στον γιο της την απαιτούμενη ώθηση για να μην τεμπελιάσει το μυαλό του και «ξεθωριάσει» η ιδιοφυία του. Από την άλλη δεν θέλει να τον πιέζει και πάρα πολύ: «Εκείνο που θέλουμε είναι να είναι ένα φυσιολογικό παιδί. Και το σπουδαιότερο, να είναι ευτυχισμένος».

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES