Σε κάθε στιγμή, στέλνουμε στους ανθρώπους θετικά ή αρνητικά vibes. Αυτή η θετική ή αρνητική ενέργεια είτε προσελκύει προς εμάς τους ανθρώπους είτε τους προειδοποιεί να κρατήσουν την απόσταση τους. Όταν χαμογελάμε, αγκαλιάζουμε και εκφράζουμε όμορφα λόγια, με στοργή και εκτίμηση, προσελκύουμε τους ανθρώπους με θετικό τρόπο. Τα άσχημα λόγια διώχνουν τους ανθρώπους μακριά ειδικά όταν είναι γεμάτα κριτική, παράπωνα και διαφωνίες.

Η δύναμη της θετικής ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει μια κουβέντα ή μια λέξη είναι πολύ μεγάλη. Και ο πρώτος που ωφελείται απο αυτό είναι εκείνος που τα λέει γιατί η καρδιά του γεμίζει όμορφα συναισθήματα. Η σημασία που έχουν τα λόγια μας είναι πολύ μεγάλη, μια λέξη, μια κουβέντα ή μια συζήτηση μπορεί να χαραχτεί στην μνήμη μας για πάντα και να έχει αντίκτυπο στην μελλοντική μας ζωή. 

Ο καλός και αληθινός λόγος είναι απαραίτητος σε όλες τις σχέσεις. Στην σχέση γονέα – παιδιού, στην συντροφική και στην φιλική σχέση, στην σχέση με το αφεντικό μας, με τον δάσκαλο μας ή τον προπονητή μας. Ειδικά σε περιόδους που δεν αισθανόμαστε καλά, ένα «Όλα θα πάνε καλά» μπορεί να είναι λυτρωτικό. Ειδικά στα παιδιά μας ένα «Μπράβο», ένα «Τα κατάφερες!»ή ένα «Δεν πειράζει, ας ξαναδοκιμάσουμε!» μπορεί να έχει μαγικές ιδιότητες στην συμπεριφορά τους.

Αν εφαρμόζαμε όλοι την απλή τέχνη του καλού λόγου, ο κόσμος μας θα ήταν σίγουρα καλύτερος. Μια αληθινή φιλοφρόνηση μας δίνει μια καταπληκτική ώθηση θετικότητας! Οι φιλοφρονήσεις δεν λειτουργούν θετικά μόνο για τους αποδέκτες, είναι εξαιρετικά ευεργετικές και για τους ανθρώπους που τις δίνουν. Όταν λέμε κάτι όμορφο σε κάποιο άλλο πρόσωπο, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή μας.

Φτιάξε την ημέρα κάποιου λέγοντας ένα καλό λόγο. Τα λόγια μας μερικές φορές έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση απ’ότι μπορεί να πιστεύουμε. Και αν δεν μπορείς να πείς εκείνο τον καλό λόγο είναι καλύτερα απλά να σιωπήσεις παρά να πληγώσεις κάποιον.

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES