Κέικ κάστανο με βανίλια χωρίς γλουτένη

Μαγειρευουμε

4moms team , 15-01-2020

Υλικά
 
Για το κέικ
100 γραμμάρια μέλι
4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
40 γραμμάρια βούτυρο χωρίς αλάτι
75 γραμμάρια αλεύρι κάστανου
25 γραμμάρια αμύγδαλα σε σκόνη ή φουντούκι σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Εκχυλίσματος βανίλιας

Για τη γέμιση
125 γραμμάρια μασκαρπόνε
125 γραμμάρια πουρέ κάστανου γλυκό
250 ml κρέμας γάλακτος, ελαφρώς χτυπημένη
Εκχυλίσματος βανίλιας
ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένο και προστιθέμενο στη γεύση

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C

2. Ανακατέψτε με το μίξερ το μέλι και τους κρόκους αυγών μέχρι να είναι το μείγμα παχύ και κρεμώδες. 

3. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε τα αμύγδαλα / φουντούκια και το αλεύρι κάστανου.

4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε το ασπράδι με το αλάτι.

5. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι για να πάρετε τον αφρό από τα ασπράδια των αυγών.

6. Διαχωρίστε το μείγμα σε 2 κουτιά φόρμες των 20 εκατοστών και ψήνετε για 35-40 λεπτά.

7. Αφού ψηθούν, αφήστε να να κρυώσουν για 10 λεπτά. Κόψτε κάθε κέικ οριζόντια στο μισό.

6. Για την κρέμα, απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι. 

7. Στρώστε στο κέικ γενναιόδωρες επαλείψεις του μασκαρπόνε κάστανου. Μπορείτε να προσθέσετε φλούδες αμυγδάλου ή σκόνη κακάο για μια επιπλέον γοητείας, αν θέλετε.

Πηγή: www.greatbritishchefs.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES