Σπαγκέτι με σέσκουλα και καπνιστή πέστροφα

Μαγειρευουμε

4moms team , 09-01-2020

Η λαχταριστή συνταγή της Νένα Ισμυρνόγλου στον Γαστρονόμο είναι μια διαφορετική μακαρονάδα που θα λατρεέψουν όλοι. Έξτρα τιπ, αντί για σέσκουλα, μπορούμε να βάλουμε σπανάκι. Αν μάς αρέσουν τα πικάντικα, προσθέτουμε λίγο τσίλι ή καυτερή πάπρικα.

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 500 γρ. σέσκουλα, χοντροκομμένα
  • 200 γρ. φιλέτο καπνιστής πέστροφας, σε καρέ (ή τόνος, καλά στραγγισμένος)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σέσκουλα για 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζουμε.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.

Κρατάμε 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου τα βράσαμε και τα στραγγίζουμε.

Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τον πελτέ για 1/2 λεπτό.

Ρίχνουμε τα σέσκουλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, να λαδωθούν καλά.

Προσθέτουμε την πέστροφα ή τον τόνο, αλατοπίπερο, τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES