Άλλος για Φιλανδία;

SOUL by ΒΙΒΗ

Είδηση βγαλμένη απο άλλο πλανήτη. Η νέα και νεότατη Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin ζήτησε την εισαγωγή ενός ευέλικτου ωραρίου εργασίας στη χώρα, το οποίο θα περιλαμβάνει έξι ώρες εργασίας στις τέσσερις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.

Η 34χρονη Sanna Marin, η πιο νέα αρχηγός κυβέρνησης στον κόσμο, δήλωσε ότι η επιθυμία της είναι οι εργαζόμενοι να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στις οικογένειές τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τα χόμπι τους και άλλες πτυχές της ζωής, όπως ο πολιτισμός.

A Dream Come True για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου!

Αυτή την στιγμή στη Φινλανδία υπάρχει το κλασικό ωράριο, πέντε ημέρες την εβδομάδα, οκτώ ώρες την ημέρα. Η  Marin τάχτηκε υπέρ των λιγότερων ωρών εργασίας για τη βελτίωση της σχέσης και της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Η πρόταση εγκρίθηκε αμέσως με ενθουσιασμό από την υπουργό Παιδείας Li Andersson. Η γυναικεία κυβέρνηση θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό να επιτρέψουν στους φινλανδούς πολίτες να εργάζονται λιγότερο. Δεν πρόκειται για διακυβέρνηση με θηλυκό στυλ, αλλά για βοήθεια και διατήρηση των υποσχέσεων τους στους ψηφοφόρους.

Η εξαήμερη εργασία εφαρμόζεται απο το 2015 στην Σουηδία και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι ήταν πιο ευτυχισμένοι, πιο πλούσιοι και πιο παραγωγικοί.

Όλα τα παραπάνω φαντάζουν τόσο μακρινά για την χώρα μας… Στην Ελλάδα είμαστε πρωταθλητές σε ώρες εργασίας στην Ευρώπη, με τον μέσο Έλληνα να αφιερώνει στη δουλειά 2.035 ώρες τον χρόνο, όταν οι Γερμανοί εργάζονται μόλις 1.363 ώρες και οι Αμερικανοί 1.783 ώρες τον χρόνο.

Η Φιλανδία είναι έτοιμη να δημιουργήσει το ιδανικότερο περιβάλλον για κάθε εργαζόμενο και η πρώτη σκέψη είναι η μετανάστευση!

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES